Az MTK nyerte a 204. örökrangadót

2014. March 8. Saturday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Az MTK hazai környezetben 3-2-re nyert a Ferencváros ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának szombati játéknapján, a 204. örökrangadón.

 

A kék-fehérek ezzel megszakították hét mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatukat, összességében pedig ez volt a 75. MTK-siker 83 ferencvárosi győzelem és 46 döntetlen mellett.

OTP Bank Liga, 19. forduló:

MTK Budapest-Ferencváros 3-2 (1-1)

Hidegkuti Stadion, 5000 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Pölöskei Zs. (1.), Kanta J. (61.), Torghelle (65.), illetve Somália (17., 75.)
kiállítva: Jenner (55.)
sárga lap: Fejes (11.), Torghelle (56.), Csiki (63.), Vukmir (85.), illetve Jenner (33., 55.), Holman (81.), Leonardo (83.)

  • MTK: Hegedüs L. – Poór, Kálnoki Kis, Vukmir, Fejes – Vass Á., Pölöskei Zs., Kanta J. (Batik, 89.) – Horváth Zs. (Vass P., a szünetben), Csiki (Eppel, 72.) – Torghelle
  • Ferencváros: Dibusz – Jovanovic, Besic, Mateos, Bönig (Holman, 70.) – Laczkó (U. Diallo, 70.), Gyömbér – Jenner, Leonardo, Somália – Böde (Cukic, 61.)

Alighogy kezdetét vette az örökrangadó, máris vezetett az MTK: egy perc sem telt el a találkozóból, amikor Pölöskei elképesztően nagy gólt szerzett távolról. A Ferencváros ennek ellenére magához ragadta a kezdeményezést, a nyolcadik percben Böde még a kapufát találta el, az első negyed óra végén Somália idénybeli első góljával azonban már egyenlített. A folytatásban mindkét gárda megpróbált támadóan fellépni, de a szünetig már nem esett újabb találat.

A fordulást követően a magáról megfeledkező Jenner második sárga lapját gyűjtötte be, így emberelőnybe került a hazai alakulat, amely Kanta révén gyorsan gólra váltotta a fórt, néhány perccel később pedig Torghelle talált a hálóba.

A zöld-fehérek azonban nem adták fel. Somália második góljával visszajöttek a mérkőzésbe, és a hajrára teljesen beszorították az emberelőnyben futballozó hazaiakat, ám az eredmény nem változott.

sgg \ spi \ bku

MTI 2014. március 8., szombat 18:01

Related Articles

Leave a Reply