Az FTC elleni meccsel búcsúztatja a Sóstói Stadiont a Videoton

2014. October 8. Wednesday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

A két csapat felcserélte a pályaválasztói jogot, így november 23-án nem a Groupama Arénában, hanem Székesfehérváron rendezik meg a Videoton és a Ferencváros rangadóját a labdarúgó NB I-ben, s egyben ez lesz a Sóstói Stadion hivatalos búcsúmérkőzése is, mielőtt átépítik.

Erről az OTP Bank Ligában százszázalékos teljesítménnyel éllovas Videoton honlapja számolt be kedden.

A tervek szerint a Sóstói Stadion átépítése, bővítése jövő tavasszal kezdődhet meg, ami azt is jelenti, hogy a Videoton labdarúgócsapata a 2014/15-ös szezon tavaszi mérkőzéseit várhatóan már Felcsúton, a Pancho Arénában játssza. A korábbi tájékoztatás szerint a gárda új arénája 2016 második felére készülhet el. Cser-Palkovics András polgármester júniusban azt mondta, a kormány 9 milliárd forint állami támogatást nyújt a stadionrekonstrukcióhoz.

Az építkezés során a főépületet megtartva a jelenlegi földlelátót elbontják és egy négyoldalú, fedett, 14 ezer fő befogadóképességű, a kor igényeinek megfelelő stadiont alakítanak ki, amely UEFA 4-es besorolású lesz. A lelátók nemcsak fedettek lesznek, hanem közelebb is kerülnek a játéktérhez.

slr \ scp \ sag

MTI 2014. október 7., kedd 16:18

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply