Az északír kapitánynak kell még egy meccs

2016. May 20. Friday in Hírek, UEFA EURO-2016

Martin O'Neill
Elsősorban a védőket és a csatárokat szeretné tesztelni Michael O’Neill, aki huszonnyolc fős keretet hirdetett a május 27-i, Fehéroroszország elleni felkészülési mérkőzésre.

A végső, 23-as névsort a meccs másnapján nevezi meg, addig azonban még vár rá némi feladat. A hat csatárból Josh Magennis (Kilmarnock), Kyle Lafferty (Norwich), Conor Washington (Queens Park Rangers) és Jamie Ward (Nottingham Forest) helye biztosnak tűnik a keretben, Billy McKay, Will Grigg (mindkettő Wigan) és Liam Boyce (Ross County) közül azonban már csak egyet vinne magával Franciaországba.

Hasonló a helyzet a védelemben is, ahol a Belfast Telegraph szerint a Daniel Lafferty (Burnley), Conor McLaughlin (Fleetwood), Michael Smith (Peterborough) triónak is bizonyítania kell még.

“A fehéroroszok elleni meccset arra használjuk fel, hogy megnézzük a lehetőségeinket, a rendszerünk és azt, hogyan is tudunk játszani” – mondta O’Neill. “Ugyanúgy készülünk, mint az Eb-selejtezők utáni három meccsünkre, amelyeken veretlenek maradtunk. Kétszer nyertünk – Lettország és Szlovénia ellen -, egyszer pedig döntetlent játszottunk Walesszel. És csak egy gólt kaptunk, azt is tizenegyesből.”

A csapat még június 4-én a szlovákok ellen lép pályára idegenben, ezt követően már csak az Eb-n lesz érdekelt, ahol június 12-én a lengyelekkel kezd. Győzelmére a szorzó 5.25, a döntetlenre 3.50, míg Lengyelország sikerére 1.70.

Az északír válogatott 28 fős kerete:

 

  • Kapusok: Michael McGovern (Hamilton), Roy Carroll (Notts County), Alan Mannus (St. Johnstone)
  • Védők: Craig Cathcart (Watford), Gareth McAuley (West Bromwich Albion), Jonny Evans (Manchester United), Luke McCullough (Doncaster), Aaron Hughes (Melbourne), Daniel Lafferty (Burnley), Conor McLaughlin (Fleetwood), Michael Smith (Peterborough), Lee Hodson (MK Dons), Paddy McNair (Manchester United), Chris Baird (Derby County)
  • Középpályások: Shane Ferguson (Millwall), Stuart Dallas (Leeds), Steven Davis (Southampton), Oliver Norwood (Reading), Corry Evans (Blackburn), Ben Reeves (MK Dons), Niall McGinn (Aberdeen),
  • Csatárok: Billy McKay (Wigan), Liam Boyce (Ross County), Josh Magennis (Kilmarnock), Kyle Lafferty (Norwich), Conor Washington (Queens Park Rangers), Will Grigg (Wigan), Jamie Ward (Nottingham Forest).

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply