Artner a kieséstől félti a Haladást

2014. October 31. Friday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Artner Tamás
Artner Tamás, a Haladás volt vezetőedzője szerint amennyiben télen nem erősítik meg a csapat keretét, ősztől másodosztály vár a szombathelyiekre.

 

A Haladás az előző idényben remekül szerepelt Artner Tamás irányításával az élvonalban, de a nyáron kulcsjátékosok sora távozott az együttestől, és helyükre nem érkezett minőségi futballista a keretbe. A vezetőedző már az idény elején jelezte, hogy bajban lehet az együttes, de a klub vezetősége bízott abban, hogy sikerül távol maradni a kieső zónától.

Nos, 12 forduló után a Hali az utolsó előtti a tabellán, mindössze nyolc pontot szerzett, és úgy tűnik, ezzel a kerettel nem lesz esélye a középmezőnybe kerülésre. Artnert a múlt héten menesztették, helyére Szentes Lázárt nevezték ki, de az új szakvezető sem tudott csodát tenni, első meccsén simán kikapott az ugyancsak gyengélkedő Győri ETO-tól.

“Ha a télen nem erősítik meg a keretet, baj lesz, nagy baj. Nekem azt mondták a bajnoki rajt előtt, ne aggódjak, mert lesz nálunk két-három rosszabb csapat. Úgy tűnik, hiú ábránd volt. Kell az erősítés, különben jövőre másodosztályú együttese lesz Szombathelynek, és az tragédia” – mondta Artner a Nemzeti Sportnak.

A szakember szerint több kulcsembert is meg lehetett volna tartani, amennyiben a vezetők nem ismerték el néhány labdarúgó érdemeit, így Nagy Gábor és Tóth Péter is távozott, noha őket maradásra lehetett volna bírni.

Szombaton a szintén 8 pontos Nyíregyházán játszik kiesési rangadót a Hali, egy újabb vereség esetén valóban padlóra kerülhetnek a vasiak. A Szparinál is nemrégiben kinevezett vezetőedző ül a kispadon, Mátyus János vette át a távozó Csábi József helyét.

A nyírségiek győzelmére 2.25 az odds, a döntetlenre 3.25, a Haladás diadalára 2.75 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply