Algéria ennél is többet akar

2014. June 27. Friday in Hírek, Világbajnokság 2014

Vahid Halilhodzic
Az észak-afrikai válogatott csütörtök este döntetlent játszott Oroszországgal, és ezzel a világbajnokságok története során először bejutott a legjobb 16 közé.

 

Algéria nem túl nagy reményekkel vágott neki a brazíliai világbajnokságnak, a H csoportban több csapat is esélyesebbnek tűnt a továbbjutásra Vahid Halilhodzic csapatánál. Azonban Algéria nagyon szívós munkával kiharcolta a történelmi esélyt, és a Belgium elleni nyitó vereség után továbbjutott a nyolcaddöntőbe.

Első meccsén a későbbi csoportelső két vállra fektette Halilhodzic csapatát, de Dél-Korea ellen javítani tudott az afrikai gárda, amely Oroszország ellen ki-ki meccsen vívhatta ki a továbbjutást. Az esélyesebbnek tartott oroszok ugyan meg is szerezték a vezetést, de Igor Akinfejev újabb hibája után már nem tudtak újítani, így az 1-1-es döntetlen végül Halilhodzic csapatának a továbbjutását jelentette.

“Úgy hiszem, hogy sokkal többre vagyunk képesek annál, mint amit eddig mutattunk. És miért ne mutatnánk ezt meg Németország ellen. Rengeteg támogatást kaptunk a szurkolóktól, még ha nyílván kevesebben is vannak az ellenfél szurkolóinál. Nem vagyunk még a brazilok szintjén, de mindent elkövetünk azért, hogy kiszolgáljuk a közönséget” – jelentette ki a csütörtöki továbbjutást követően az algériaiak szövetségi kapitánya.

Algéria az egyetlen válogatott, amely egynél többször mérkőzött már Németország ellen, de még nem kapott ki. Sőt, mindkét eddigi meccsét megnyerte az észak-afrikai együttes, amely 1964 után az 1982-es világbajnokságon is elintézte a Nationalelfet.

Németország győzelmének az oddsa 1.30, döntetlenre 5.75, Algéria sikerére 12.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply