A Videoton pontrekordra hajt

2015. May 10. Sunday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Sándor György
A Videoton már bajnok, de nem szeretne kiengedni a bajnokság hajrájára sem. Egyrészt presztízs okok miatt is fontos lenne, hogy ugyanolyan komolyan vegye a mérkőzéseket, és formában maradna, hiszen még vár rá egy Ferencváros elleni tétmérkőzés, a Magyar Kupa-döntő.

A friss bajnok vasárnap a Paks otthonában lép pályára, a két csapat eddig 17 alkalommal találkozott egymással az élvonalban. A 2006. augusztus 27-e óta íródó történet egy 2-0-s sikerrel kezdődött, a Paks a következő szezonban egy 2-0-es győzelemmel vágott vissza. A győztes gólt akkor Tököli Attila a 93. percben szerezte. Ami az összmérleget illeti, az eddigi 17 meccsből a Videoton tizenkettőt megnyert, három döntetlen mellett a Paks csupán kétszer tudott győzni.

Fejes András, a Videoton védője megerősítette, hogy a szezonnak még valóban nincsen vége. “Azért hajtunk a bajnokság további részében, hogy pontrekorddal végezzünk az első helyen. És arról is álmodozom, hogy a Ferencváros ellen sikerrel megvívjuk a kupadöntőt, azaz sikerül duplázni idén” – nyilatkozta.

A fehérváriaknál nincsenek sérültek és eltiltottak, de a paksiak is a lehető legjobb összeállításban várhatják a vasárnapi bajnokit. A hazaiak győzelmére 16/5 az odds, a döntetlenre 12/5, míg a vendég fehérváriak győzelmére 17/20 szorzóval lehet fogadni.

“A Videoton ugyan már megnyerte a bajnokságot, de biztos vagyok benne, hogy nem ereszt le. Remek játékosok alkotják a keretét, akik minden sikerre éhesek. Mi is vágyunk a sikerekre, de ehhez jobban kell játszanunk és koncentrációra, az utolsó percig tartó figyelemre lesz szükségünk” – nyilatkozta Csertői Aurél, a Paks edzője.

A Videoton 15 forduló óta veretlen, a legutóbbi öt mérkőzést megnyerte. A Paks hullámvölgyben van, hiszen három forduló óta nyeretlen: a debreceni 2-0-s vereség után Kecskeméten 1-1-re végzett, legutóbb pedig a Honvéd vendégeként ért el gól nélküli döntetlent.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply