Berlusconi nem biztos, hogy eladja a Milant

2015. May 10. Sunday in Hírek, Olasz Serie A

Lehet, hogy Silvio Berlusconi mégsem adja el a Milant. A klub tulajdonosa ebben az esetben egy új, csakis olasz játékosra épülő csapatot szeretne építeni.

Giacomo Bonaventura

Eddig úgy tűnt, hogy Silvio Berlusconi, a Milan tulajdonosa belátta, hogy el kell adnia a klub egy részét, ha meg szeretné menteni kedvenc csapatát, hiszen ő már nem tud annyi pénzt rááldozni, hogy versenyképes legyen ismét az együttes. Két komoly érdeklődő van, Bee Taechaubol thaiföldi üzletember és egy kínai befektető, mindketten legalább 51 százalékot akarnak a klubból.

Silvio Berlusconi hetek óta tárgya velük, de egyáltalán nem biztos, hogy megválik a tulajdonosi részétől. “Eladni ezt a klubot nekem olyan, mintha a szívem egy darabját adnám el” – kezdte Berlusconi a Telenordnak. “Éppen ezért nem adom el bárkinek a klubot, csak olyan embernek, aki elkötelezett, hogy ismét a győzelem útjára vezesse a Milant. Nem adom el olyan embernek, aki egy hirtelen jött népszerűséget akar venni a Milannal, amely még mindig az egyik legnagyobb márka a világon. Több vevővel is tárgyalok, alaposan meg fogom vizsgálni a lehetőségeket, de ha úgy ítélem meg, hogy egyikük sem segítene komolyan a klubon, akkor egy új projektbe kezdek.”

Az új projekt az lenne, hogy egy új, teljesen olasz Milant építene Berlusconi, aki azzal indokolta ezt a döntését, hogy az olasz foci haldoklik, ezt a tavalyi Olasz Kupa-döntő is bizonyította, ahol a két csapat kezdőjében összesen egy olasz játékos volt.

Közben a Milan bravúros győzelmet aratott az olasz bajnokságban, miután kisebb meglepetésre hazai pályán 2-1-re legyőzte a második helyért harcoló Romát, amely így visszacsúszhat a harmadik pozícióba, ha vasárnap este a Lazio otthon megveri az Intert. A Lazio győzelmére 10/11, a döntetlenre 13/5, az Inter sikerére pedig 3/1 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply