A spanyolok elkerülték egymást az EL-ben

2016. April 15. Friday in Hírek, UEFA Európa Liga

Coke
Csütörtökön az év mérkőzését vívta a Liverpool, mely hazai pályán 1-3-ról fordítva 4-3-ra verte a Borussia Dortmundot, majd végül 5-4-es összesítéssel bejutott az Európa Liga legjobb négy csapata közé.

A fantasztikus győzelem után Jürgen Klopp, az angolok német menedzsere azt mondta, sohasem fogja elfelejteni ezt a különleges estét, de reméli, hogy játékosai átérzik azt, hogy most már az ő felelősségük, hogy továbbírják ezt a tündérmesét.

Erre az elődöntőben a spanyol Villarreallal szemben lesz lehetőség, ráadásul a Liverpool ismét otthon játszhatja majd a visszavágót. A két csapat még sohasem találkozott egymással, de a spanyoloknak van rossz élménye angol ellenféllel szemben: a Villarreal 2005-2006-ban BL-elődöntőt vívhatott az Arsenallal, és úgy esett ki 1-0-s összesítéssel, hogy a hazai visszavágó 90. percében Juan Roman Riquelme tizenegyesét a londoniak német kapusa, Jens Lehmann kivédte.

A másik ágon a legutóbbi két kiírás győztese, a spanyol Sevilla az ukrán Sahtar Donyeckkel csap össze. A párharcok első mérkőzésére április 28-án, a visszavágóra május 5-én kerül sor. A döntőt május 18-án Bázelben rendezik.

Az odavágón a Sahtar hazai győzelmére a szorzó 2.75, a döntetlenre 3.40, míg a Sevilla idegenbeli sikerére 2.45.

Az ukránoknak van miért törleszteniük: egy éve az EL varsói fináléjában a Sevilla a Dnipro Dnipropetrovszk ellen győzött 3-2-re. A spanyolok ezúttal olyan bravúrra készülnek, amire korábban nem akadt példa: zsinórban harmadszor nyernék el a trófeát.

A felek eddig egy párharc alkalmával találkoztak egymással: a 2006-2007-es UEFA-kupában a Sevilla elképesztő módon jutott tovább. Az első mérkőzés 2-2-es döntetlenje után Ukrajnában a 93. percben még a Sahtar vezetett, de egy szöglethez előrefutó Andrés Palop kapus fejesgóllal egyenlített, a hosszabbítás 105. percében pedig Ernesto Chevantón megszerezte a spanyolok győztes találatát is.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply