Összejöhet ismét a madridi BL-döntő

2016. April 16. Saturday in Hírek, UEFA Bajnokok Ligája

Sergio Ramos
Elkerülte egymást a Real Madrid és az Atletico Madrid a Bajnokok Ligája elődöntőjének sorsolásán.

A címvédő Barcelonát búcsúztató Atlético Madrid a nagy esélyes Bayern Münchennel találkozik majd a legjobb négy között, míg a Real Madrid a PSG-t kiverő Manchester Cityvel csap össze. Az elődöntő első mérkőzéseit április 26-27-én rendezik, míg a visszavágókra egy héttel később kerül sor. A döntőt május 28-án Milánóban játsszák.

A bajorok nagyon szeretnének ismét döntőbe jutni, és revánsot venni a spanyolokon: tavaly éppen a végső győztes FC Barcelona ütötte el őket a továbbjutástól 5-3-as összesítéssel, egy évvel korábban pedig a Real Madrid kettős győzelemmel, 5-0-val győzött ellenük.

Az Atlético abban a 2013-14-es évadban szenzációsan teljesített, és szinte már a serleget is a kezében érezhette, amikor a 93. percben Sergio Ramos egyenlített a lisszaboni döntőben, és a hosszabbítás során a Real már nem kegyelmezett és 4-1-re nyert.

A felek korábban kétszer meccseltek egymással, igaz akkor két napon belül: az 1974-es brüsszeli BEK-döntő hosszabbítás után 1-1-es döntetlennel ért véget, majd a megismételt mérkőzésen a Bayern Uli Hoeness, valamint Gerd Müller két-két góljával 4-0-ra győzött.

A másik ágon Manuel Pellegrini két ok miatt is készülhet: egyrészt bebizonyíthatja a Real Madrid vezetőinek, hogy kár volt őt egy szezon után, 2010 nyarán kirúgni José Mourinho megszerzése miatt. Másrészt az ő bizonyítványában is csodásan festene, ha utolsó manchesteri szezonjában egy BL-trófeával búcsúzna a szurkolóktól.

A két csapat eddig egyszer futott össze tétmérkőzésen: a 2012-13-as BL-csoportkör madridi meccsén a Real 3-2-re nyert, két hónappal később Manchesterben pedig 1-1-es döntetlen született.

A Manchester City április 26-i hazai győzelmére a szorzó 3.00, a döntetlenre 3.50, míg a Real Madrid idegenbeli sikerére 2.25.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply