Az Aston Villa kiesett

2016. April 17. Sunday in Angol Premier Liga, Hírek

Scott Sinclair
Az Aston Villa a Manchester United vendégeként lépett pályára a 34. fordulóban, és mivel vereséget szenvedett, már matematikailag is búcsúzott az élvonaltól.

Bár még van hátra néhány forduló, a Villa drukkerei már hetek, ha nem hónapok óta a másodosztályban (Championship) való szereplés gondolatával foglalkoznak. Csapatunk ugyanis pocsék idényt produkál, 34 mérkőzést követően mindössze 16 pontja van a mínusz 42-es gólkülönbsége mellett. Szombaton azonban hivatalosan is eldőlt, a komoly múlttal bíró birminghamiek búcsúznak az élvonaltól, 28 év után először.

Eric Black, a Villa megbízott menedzsere a mérkőzést követően elmondta, büszke a játékosai hozzáállására, hiszen az utolsó percig mentek előre a gólért. Válaszolniuk azonban nem sikerült Marcus Rashford 32. minutumban szerzett találatára, és mivel a kiesés így biztossá vált, feldúltak is voltak a találkozót követően. A szakember szerint most az a legfontosabb, hogy megmutassák a szurkolóiknak, nem felejtettek el futballozni, képesek győzni, és amilyen gyorsan csak tudnak, vissza kell küzdeniük magukat a PL-be.

Az Aston Villa a következő körben a Southamptont fogadja. A hazaiak győzelmére a szorzó 6.00, míg a döntetlent 3.80, a vendégek sikerét pedig 1.57.

A Villa búcsúja tehát már biztos, viszont az még nagoyn nehéz megmondani, melyik másik két együttesnek kell jövőre a Championshipben szerepelnie. A jelenleg 19. Newcastle United ugyanis magabiztos győzelmet aratott a Swansea City ellen (3-0), míg a 18. Sunderland a 17. Norwich City vendégeként győzött ugyanilyen arányban. A felek 28, 30 illetve 31 ponttal rendelkeznek, míg a tabella-16. Crystal Palace jelenleg még biztonságban van a 38 pontjának köszönhetően. A Norwich 34 meccsen van már túl, míg a “szarkák” és a Sunderland eggyel kevesebbet számlál.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply