Tanult a Dortmund a kiesésből

2016. April 17. Sunday in Hírek, Német Bundesliga

Thomas Tuchel
Thomas Tuchel, a Dortmund vezetőedzője bízik abban, hogy csapata erőt tud meríteni a hétközi kupabúcsúból, hiszen vasárnap már bajnoki meccs vár rájuk.

Komoly csalódás érte csütörtök este a Borussia Dortmund együttesét, hiszen hiába vezetett már 3-1-re is, végül 4-3-ra kikapott a Liverpool otthonában, így nem jutott be az Európa Liga elődöntőjébe. Összesítésben 5-4-gyel este ki a németek, így most már készülhetnek a bajnoki hajrája és a Német Kupa elődöntőjére. Tuchel reméli, gyorsan felállnak a padlóról, hiszen szerdán a hazai kupában a Hertha Berlin ellen kellene kiharcolniuk a fináléba kerülést.

“Mindenki roppant csalódott volt, és ez még pénteken is érezhető volt” – fogalmazott a vezetőedző. “Hiába telt el már pár nap, ugyanolyan letörtek vagyunk, és ez még emészteni is fog minket egy darabig. Berlinben kiderül, pontosan mennyit is tanultunk a liverpooli vereségből. Sokan alábecsülik a vereséget, pedig abból is le lehet vonni a következtetéseket.”

A berlini kupameccs előtt azonban még a Hamburgot fogadja hazai pályán a Borussia a bajnokság 30. fordulójában. A találkozó esélyesei a sárga-fekete mezesek, győzelmüket 1.36 szorzóval lehet megjátszani, és Tuchel bízik abban, sikerül egy jó teljesítménnyel kárpótolniuk szurkolóikat.

“Egyelőre nem készülünk a szerdára, mert a Hamburg ellen is sikerrel kell vennünk az akadályt” – tette hozzá a szakember. “Nyolcvanegyezer néző előtt fogunk játszani, nem veszíthetünk, ki kell adnunk magunkból mindent. Nincsenek sérültjeink, szóval nem indokolja semmi azt, hogy változtassak a csapaton, mégis lesz pár ember, aki lehetőséget kap a kezdőben az EL-meccshez képest.”

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply