A spanyol válogatott Eb-esélyes Aduriz szerint

2016. April 6. Wednesday in Hírek, UEFA EURO-2016

Aritz Aduriz
Annak ellenére, hogy a 2014-es brazíliai világbajnokságon gyengén szerepelt a spanyol válogatott, és a Hollandiától elszenvedett 5-1-es vereséggel, majd a Chile elleni 0-2-es eredménnyel már a csoportkörben kiesett, az idei Európa-bajnokságon újra esélyes lesz az aranyéremre.

Aritz Aduriz, az Athletic Bilbao csatára úgy véli, a két évvel ezelőtti gyenge védekezés már a múlté és Spanyolország nagy reményekkel utazhat a franciaországi kontinenstornára.

A 35 éves csatár elég későn érő típus, hiszen eddig mindössze háromszor játszott a nemzeti csapatban. A 2010-es, Litvánia elleni bemutatkozás után most márciusban Olaszország és Románia ellen lépett ismét pályára, és az udinei felkészülési mérkőzésen ő szerezte csapata egyenlítő gólját az olaszok ellen. A baszk támadó várhatóan ott lesz az Eb-n is, legalábbis a bajnoki teljesítménye alapján ott a helye: két éve 16, tavaly 18 gólig jutott a La Ligában, a 2015-16-os idényben pedig 30 mérkőzésen 17-szer volt eredményes. Ezzel a hazai góllövőlistán a hetedik helyen áll, de ő a legeredményesebb spanyol futballista.

Hogy a védelemmel minden rendben van, azt a legutóbbi kilenc összecsapás is bizonyítja: Spanyolország mindössze egyetlen gólt kapott (Olaszország 1-1), hét győzelem mellett a legutóbbi, románok elleni idegenbeli mérkőzésen azonban nem talált be a kapuba (0-0).

Aduriz hisz abban, hogy sorozatban meglehet a harmadik Eb-aranyérem.

“Manapság az a legjobb csapat, amelynek a legtöbb lehetősége van. Spanyolország címvédőként már megmutatta az utóbbi időben, hogy képes felvenni a versenyt a legjobbakkal” – nyilatkozta.

“Megpróbálok minden tőlem telhetőt megtenni azért, hogy a legjobb munkát végezzem. Nagyon szeretnék kijutni az Európa-bajnokságra, de a döntés nem az én kezemben van. Nincsenek illúzióim, hiszen júniusig még nagyon sok idő eltelik. Addig is még akadnak kihívások a Bilbaóval is” – tette hozzá.

Vincent Del Bosque csapata május 29-én Boszniával, június elsején a Koreai Köztársasággal, június 7-én Grúziával csap össze. Az első Eb-meccset június 13-án vívja a csehek ellen, győzelmére a szorzó 1.57, a döntetlenre 4.00, míg Csehország sikerére 5.50.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply