A spanyol kupa győztese duplázni fog

2016. May 22. Sunday in Hírek, Spanyol Kupa

Ivan Rakitic
Az FC Barcelona a spanyol bajnokságot, a Sevilla az Európa Ligát hódította el idén, a vasárnapi kupadöntő kérdése, hogy melyik gárda lesz képes duplázni.

A Barcelona nagyon magabiztosan vezette a spanyol pontvadászat tabelláját a hajráig, ám néhány fordulóval a vége előtt megingott Luis Enrique alakulata, amely végül csak az utolsó körben tudta bebiztosítani a bajnoki címvédését. A katalánok tavaszi botladozása sokba került, a Bajnokok Ligájában már a legjobb nyolc között búcsúra kényszerült a tavalyi győztes, ám a spanyol Király Kupában a döntőig menetelt.

Ellenfele a Sevilla lesz, amely néhány nappal ezelőtt történelmi tettet hajtott végre azzal, hogy sorozatban harmadszor nyerte meg a másodikszámú európai kupasorozat trófeáját, a spanyol együttes idén a fináléban a Liverpoolt múlta felül 3-1-re. A Sevilla a bajnokságban ugyanakkor nem jeleskedett, mindössze a hetedik helyen zárt, ám az EL-győzelemmel a következő szezonban már biztosan a Bajnokok Ligájában indulhat.

A döntő előtt Ivan Rakitic, a katalánok középpályása beszélt az ellenfélről, illetve az esélyekről.

“Ha döntőről van szó, csak a maximális erőbedobás jelenthet sikert, mindegy, hogy ki az ellenfél. Egy meccs, amelyen mindenkinek bele kell adni mindent, mert semmit sem adnak ingyen. Tiszteljük a Sevillát, tudjuk, hogy történjék bármi, ők ugyanolyan keményen fognak küzdeni” – mondta a horvát labdarúgó.

A Barcelona vasárnapi sikerére a szorzó 1.28, a döntetlenre 6.50, a Sevilla diadalára 9.00. A bajnokságban mindkét gárda 2-1-re nyerte hazai összecsapását kupadöntőbeli ellenfele ellen.

A spanyol Király Kupa tavalyi döntőjében a Barcelona 3-1-re verte az Athletic Bilbaót.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply