A PSG ambíció nélkül is nyerne

2016. April 29. Friday in Egyéb, Hírek

Laurent Blanc
Ugyan a PSG már megnyerte a francia bajnokságot – zsinórban negyedszer –, a hátralévő fordulókban azért beleszólhat fontos kérdésekbe. Játszik még ugyanis a kiesés elől menekülő Ajaccióval, most pénteken pedig azzal a Rennes-nel, amely a 7. helyen áll, ám nemcsak az Európa Ligát jelentő 4. pozícióba érhet oda, de akár még az ezüstérmes helyre is.

Rolland Courbis együttese 35 forduló után 13 győzelemmel, 13 döntetlennel és 9 vereséggel, 52 ponttal áll, a negyedik helyezett Nice 57, a második és harmadik Lyon, illetve Monaco 59-59 ponttal áll.

A péntek esti bajnokin a PSG hazai győzelmére a szorzó 1.30, a döntetlenre 5.50, míg a Rennes idegenbeli sikerére 10.00. A vendégek győzelme nem is lenne annyira meglepetés, hiszen a felek legutóbbi hét, egymás elleni mérkőzéséből kettőt is megnyertek, mindkétszer Párizsban: 2012 novemberében és 2014 májusában egyaránt 2-1-re.

A vendégeknél Fallou Diagne az eltiltását tölti, Paul Georges Ntep sípcsont-, Abdoulaye Diallo combsérülés miatt nem játszhat, de hiányzik majd a védő Dimitri Kévin Cavaré és a lengyel Kamil Grosicki is.

A hazaiaknál Thiago Motta mellett egy másik középpályás, Blaise Matuidi sem játszik, ő szombaton, a Lille ellen 2-1-re megnyert Ligakupa-döntőn szenvedett kisebb térdsérülést. Amennyiben szeretne játszani a májusi, Marseille elleni Francia Kupa-döntőn, úgy pihennie kell, így addig várhatóan nem kockáztatja meg a játékot.

“Nagyon nehéz ráhangolódni úgy egy bajnokira, hogy már tét nélküli a számunkra. Igyekeztünk felkészülni rendesen, de való igaz, nincs bajnoki ambíciónk már. Ennek ellenére nyerni szeretnénk” – nyilatkozta Laurent Blanc edző, aki februárban két évvel meghosszabbította ugyan a szerződését, de a francia és a brit sajtó szerint esélyes a Manchester United kispadjára.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply