A portugál válogatottban nincs meglepetés

2016. May 19. Thursday in Hírek, UEFA EURO-2016

Cristiano Ronaldo
Kihirdette 23 fős keretét az EB-re Fernando Santos, a portugál válogatott szövetségi kapitánya, amelyben természetesen a legnagyobb sztár Cristiano Ronaldo.

A Real Madrid klasszisától ezen a világversenyen is rengeteget várnak, de az elmúlt években Portugália nem igazán tudott villantani. Az Eb-n Magyarországgal, Ausztriával és Izlanddal került egy csoportba Santos csapata, így papíron toronymagasan a négyes esélyese, ráadásul támadósorát olyan remek futballisták erősítik, mint Ronaldo, Nani vagy Ricardo Quaresma.

A kapuban majd Anthony Lopes vagy Rui Patrício fog állni nagy valószínűséggel, míg a védelem tengelyében a Bruno Alves, Pepe kettős lehet a főszereplő. Ott van a keretben az a Ricardo Carvalho is, aki jó szezont futott a Monacóval, és annak ellenére, hogy már 37 éves, Lopes szánhat még neki komoly feladatokat. A középpályások közül Joao Moutinho a legnagyobb név, de meg kell említeni Renato Sanches-t és William Carvalhót is – előbbiért a Bayern München nem kevés pénzt fizetett néhány napja.

Sérülés miatt több kulcsjátékos sem utazik Franciaországba, így Fabio Coentrao és Danny, de Ricardo Pereira, Nélson Oliveira és Luís Neto sem kapott ezúttal meghívót.

A portugál válogatott kerete:

 

  • Kapusok: Anthony Lopes (Lyon), Eduardo (Dinamo Zagreb), Rui Patrício (Sporting CP).
  • Védők: Bruno Alves (Fenerbahce), Cédric (Southampton), Eliseu (Benfica), José Fonte (Southampton), Pepe (Real Madrid), Raphael Guerreiro (Lorient), Ricardo Carvalho (Monaco), Vieirinha (Wolfsburg).
  • Középpályások: Adrien (Sporting CP), André Gomes (Valencia), Danilo Pereira (Porto), Joao Mário (Sporting CP), Joao Moutinho (Monaco), Renato Sanches (Benfica), William Carvalho (Sporting CP).
  • Támadók: Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Éder (Braga), Nani (Fenerbahce), Rafa (Braga), Ricardo Quaresma (Besiktas).

Portugália első ellenfele az Eb-n Izland lesz, méghozzá június 14-én. Ronaldóék győzelmére a szorzó 1.61, míg a döntetlenre 3.60, az északiak sikerére pedig 6.00.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply