A magyar válogatott támadni készül

2015. November 15. Sunday in Hírek, UEFA EURO-2016

Dzsudzsák Balázs
A magyar labdarúgó-válogatott csütörtökön 1-0-ra győzött Oslóban, így kedvező helyzetből várja a visszavágót, de még nem éli bele magát az Eb-részvételbe.

A norvégok hiába támadtak jóval többet csütörtökön, a magyar kapu előtt nem voltak kellően határozottak, amikor mégis, akkor Király Gábor nagy védései akadályozták meg a gólszerzésben. A játék képe alapján a norvégok bizakodva várják a visszavágót, míg a magyar válogatott abban bízik, hogy itthon is sikerül gólt szereznie, és ez esetben nagyon jó esélye nyílna a továbbjutásra.

“Az oslói mérkőzés megfelelő kiindulási alap a visszavágóra, hiszen szervezett, fegyelmezett játékkal sikerült jó eredményt elérnünk. Egygólos előnyünk van, de ennél nem történt se több, se kevesebb. Arra kértem a játékosokat, hogy feledkezzenek meg az elmúlt negyvennyolc óráról, és csak a vasárnapi feladattal foglalkozzanak. A következő meccsen sem adhatjuk fel a támadások lehetőségét, előre kell törnünk, gólt rúgnunk, ez a legfontosabb feladat. Nem akarunk csak védekezni, egygólos előnyben is a sikerre fogunk törekedni” – fogalmazott Bernd Storck szövetségi kapitány a magyar válogatott szombati sajtótájékoztatóján.

Dzsudzsák Balázs csapatkapitány ehhez azt tette hozzá, hogy egyáltalán nincs hurrá-hangulat a csapaton belül, mert mindenki tisztában van azzal, hogy roppant nehéz lesz a budapesti meccs. A szélső szerint: “higgadt, tudatos, intelligens játékot kell nyújtanunk ahhoz, hogy megnyerjük a teljes száznyolcvan percet”.

A magyar válogatottnál kisebb sérülések nehezítik ugyan a szakmai stáb dolgát, de vasárnap várhatóan mindenki vállalni tudja a játékot. A keretből egyedül az Oslóban nagyszerűen teljesítő Gera Zoltán nem játszhat, ő megkapta ötödik sárga lapját csütörtökön, így eltiltását tölti a találkozón. A norvégok közül mindenki hadra fogható, és Per Mathias Högmo szövetségi kapitány szerint két-három helyen várható változás a kezdőcsapatban.

Magyarország továbbjutására 1.33 a szorzó, míg arra, hogy a norvégok hátrányból kiharcolják az Eb-részvételt, 3.25.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply