A lengyelek lokomotívja Lewandowski

2016. June 23. Thursday in Hírek, UEFA EURO-2016

Robert Lewandowski
Adam Nawalka nem osztja a Bayern München csatárát érintő kritikákat, Lengyelország szövetségi kapitánya szerint Robert Lewandowski a csapat motorja.

Lewandowski a klubszezonban remekelt a bajor sztárklubban, ám a nemzeti csapatban hosszabb ideje nem képes kapuba találni. A támadó hat mérkőzés óta nem volt eredményes, kedden az Ukrajna elleni csoportmeccsen már a harmadik gól nélküli mérkőzését teljesítette a Franciaországi Európa-bajnokságon. Ráadásul a kontinenstornán még a kaput sem találta el, gyenge produkciója miatt már kritika is éri.

A lengyelek mestere azonban nem osztja a bírálatokat, Nawalka védelmébe vette a csatárt.

“Az a tény, hogy Lewandowski még nem szerzett gólt, nem probléma a számunkra. Robert fantasztikus munkát végez, ami nagyban befolyásolja a csapat eredményességét. Nagyon fontos játékosunk, aki egy igazi lokomotívja a válogatottnak” – dicsérte a gólnélküli támadót a szövetségi kapitány.

A lengyel válogatott második helyen jutott be a legjobb tizenhat közé az Eb-n, ellenfele pedig Svájc lesz. Nawalka a szombati nyolcaddöntő előtt elárulta, hogy az ukránok elleni győztes gólt szerző Jakub Blaszcykowski biztosan marad a kezdőben.

“Svájc nagyon magas szinten játszik. Nagyon érdekes a játékuk, kemény meccs vár ránk, de bízunk benne, hogy sikerül továbbjutnunk” – mondta a szakember, aki szerint nem számít, hogy a svájciak egy nappal többet pihenhetnek a nyolcaddöntő előtt.

Svájc sikerére a szorzó 3.25, a döntetlenre 3.00, Lengyelország győzelmére 2.60. A két nemzet válogatottja legutóbb 2014-ben mérkőzött egymással, a felkészülési meccs végeredménye 2-2-es döntetlen lett.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply