A kupamenetelésből merítene erőt a Reading

2015. April 21. Tuesday in Angol Championship, Hírek

Adam Federici
Jól szerepelt az angol FA-kupa idei kiírásában a másodosztályú (Championship) Reading, hiszen az elődöntőig menetelt, ahol az élvonalbeli (Premier League) Arsenal állta az útját.

Amíg az előző szezonban már januárban búcsúzott a sorozattól a Reading, addig idén öt kört is megélt – pontosabban a legutóbbiban, azaz az elődöntőben kiesett, miután a Wembleyben hosszabbítást követően 2-1-re kikapott az Arsenaltól. A “királyiak” addig a Huddersfield Townt, a Cardiff Cityt, a Derby Countyt és a Chelsea-t búcsúztató Bradford Cityt ütötték ki.

Bár a kupában várakozásokon felül teljesített az együttes, a bajnokságban pocsék teljesítményt nyújt egész szezonban, hiszen 42 mérkőzést követően csak a csalódást keltő, 19. pozícióban áll. Sokáig még a kiesés veszélyes is fenyegette a klubot, de végül Jem Karacanék valószínűleg bent fognak maradni az élvonalban, a következő szezonra pedig a mostani kupamenetelésből merítenének erőt.

“Közel voltunk ahhoz, hogy tovább írjuk a történelmet” – emlékezett vissza a Reading csapatkapitánya az Arsenal elleni elődöntőre. “Kikaptunk végül, de szerintem minden játékos megérdemli a dicséretet, büszke vagyok rájuk, és a szurkolók is azok lehetnek. Régóta itt vagyok már a klubnál, de az elmúlt néhány év pocsék volt. Előbb kiestünk az élvonalból, ahogy az is, hogy tavaly lemaradtunk a rájátszásról. A mostani idény pedig egyenesen csalódást keltő mindenki számára. Szurkolóink többet érdemelnek, de most adtunk nekik okot arra, hogy a jövőben is bízzanak bennünk.”

A Reading szerdán egy elhalasztott meccset pótol, a 38. forduló keretein belül a Birmingham Cityt fogadja – utóbbi együttes hét ponttal szerzett többet, mint Karacan csapata.

A Reading győzelmét 21/20 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 13/5, a vendég Birmingham City sikerére pedig 14/5 az odds.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply