A Klinsmann-csapatra kőkemény öt nap vár

2015. June 4. Thursday in Egyéb, Hírek

Jurgen Klinsmann
Már a brazíliai világbajnokság után azonnal megkezdte újabb csapatépítését Jürgen Klinsmann, az Egyesült Államok válogatottjának szövetségi kapitánya.

Az egykori kiváló csatár nemcsak fiatalokat próbálgat a keretben, de egyből mélyvízbe is dobja őket, és a lehető legjobb válogatottakat próbálja megnyerni ellenfélnek. Most öt nap alatt a világ jelenlegi két legjobb válogatottja ellen meccselhetnek az amerikaiak, pénteken a vb-döntős Hollandia lesz az ellenfél Amszterdamban, majd június 10-én, szerdán a vb-aranyérmes Németország következik.

Klinsmann ezt a két csatát illesztette felkészülési tervébe, az amerikaiak az Arany-kupára, az észak- és közép-amerikai futballszövetségeket tömörítő konföderáció (CONCACAF) a július 7-én kezdődő bajnokságára edzenek.

“Hatalmas lehetőség számunkra, hogy két ilyen válogatott ellen mérhetjük fel, hol is tartunk. Ezeken a mérkőzéseken valóban láthatom, mire képesek a játékosaim. Néhány srácot beledobunk a dermesztő hideg vízbe, hogy lássuk, hogyan tudnak úszni, és hol állnak most a csapaton belüli rangsorban” – nyilatkozta Klinsmann az amerikai szövetség hivatalos honlapján.

“Kíváncsi vagyok arra, hogy a fiatal védőink, Ventura Alvarado és John Brooks hogyan játszanak, és miután nincs itt Jozy Altidore és Clint Dempsey sem, a csatárok is megmutathatják tudásukat. Életük lehetősége előtt állnak, van, akinek egész élete során nem adatik meg, hogy ilyen csapatok ellen futballozzon” – tette hozzá.

A házigazda Hollandia győzelmére 1/2 az odd, a döntetlenre 3/1, míg az Egyesült Államok sikerére 6/1 szorzóval lehet fogadni.

Az amerikaiaknál ugyancsak hiányzik majd Jermaine Jones, a New England Revolution középpályása még a vasárnapi, Los Angeles Galaxy elleni bajnokin sérült meg.

A hollandoknál nem játszhat Bas Dost, a Wolfsburg csatára még a Német Kupa döntőjén húzódott meg, de sérüléssel bajlódik Ron Vlaar, Stefan de Vrij és Jetro Willems is. Őket minden bizonnyal pihenteti is majd Gus Hiddink szövetségi kapitány, a hollandok számára ugyanis sokkal fontosabb lesz a jövő pénteki, lettországi Európa-bajnoki selejtező.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply