A Real Madrid vezetőedzője Rafa Benítez lett

2015. June 4. Thursday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Rafael Benitez
Rafael Benítezt nevezték ki a Real Madrid vezetőedzőjének. Az 55 éves spanyol szakember három évre szóló megállapodást írt alá a királyi együtteshez.

Carlo Ancelottinak két év után kellett távoznia a Real Madridtól. Az olasz szakember tavaly Bajnokok Ligáját és Király Kupát, a mostani szezonban pedig klub-világbajnokságot nyert a csapattal. Idén azonban a fővárosiak lemaradtak a bajnoki címről, csak a második helyen végeztek, egy ponttal lemaradva a bajnok Barcelonától, a Bajnokok Ligájában pedig az elődöntőben búcsúztak, így a vezetőség elköszönt Ancelottitól.

Mióta ez megtörtént, azóta szinte mindennapos volt a hír a sajtóban, hogy Rafael Benítez váltja az olasz mestert, szerdán pedig a Real Madridnál hivatalosan is bejelentették a spanyol szakember érkezését.

“Ő az egyetlen olyan spanyol edző, aki már több mint száz nemzetközi kupameccset játszott. Egy fáradhatatlan stratéga, a futball professzora. Benítez most a világ egyik legjobb edzője” – indokolta a döntést a vezetőség a Real Madrid hivatalos honlapján.

A három szezonra aláíró Benítez csak annyit mondott, hogy nagyon izgatottan várja a kezdést, hiszen egy régi álma valósult meg azzal, hogy a Real Madrid trénere lett.

Benítez 2004 után tér vissza Spanyolországba, ahol a Valenciával két bajnoki címet és UEFA-kupát nyert, majd Liverpoolba szerződött, ahol a Bajnokok Ligája trófeáját is felemelhette 2005-ben. Dolgozott utána az Internél, valamint a Chelsea-nél is, utóbbival 2013-ban Európa Ligát nyert. Az 55 éves spanyol szakember az elmúlt két évben a Napoli vezetőedzője volt, ám kiugró sikereket nem tudott elérni az olasz gárdával, mellyel a mostani szezonban az Európa Liga elődöntőjéig jutott, a bajnokságban pedig negyedik lett.

Arra, hogy Benítezzel a Real megnyeri a következő spanyol bajnokságot, 13/8 a szorzó, mg a Barcelona címvédésére 8/11 az odds.

Forrás: Unibet

Leave a Reply