A görög kapitány Canasz lett

2015. August 10. Monday in Hírek, UEFA EURO-2016

Egy év alatt teljesen lejáratta magát a görög labdarúgó-válogatott, mely a 2014-es VB-n még nyolcaddöntőt játszhatott Fernando Santos irányításával (és tizenegyesekkel maradt alul Costa Rica ellen), de azóta mérkőzést sem nyert.

Generic

Az EB selejtezőknek Claudio Ranieri irányításával vágott neki az együttes, őt négy mérkőzés után menesztették. Ranieri bűne nemcsak az volt, hogy egy döntetlent és három vereséget tudott elérni a csapat, de a hazai, Feröer-szigetek elleni vereséget nem lehetett megbocsátani.

Egy barátságos mérkőzésre Szerbia ellen (0-2) Kosztasz Canasz kapott lehetőséget, majd jött az uruguayi Sergio Markarian, akivel sikerült Budapesten pontot szerezni, de a Feröer-szigeteken elszenvedett újabb vereség az ő sorsát is megoldotta.

Július 21-én ő is lemondott, a görög szövetség pedig egy átmenetinek tűnő megoldással ismét Canasz kezébe adta az irányítást.

“Meg szeretném köszönni a szövetségnek, hogy ilyen nehéz időszakban bízik bennem.” – mondta Canasz, aki eddig az U21-es válogatottnál dolgozott szövetségi edzőként.

A görög válogatott az EB selejtezők F csoportjában mindössze két ponttal az utolsó helyen áll, kilenc ponttal lemaradva a már playoffot jelentő helyen lévő magyaroktól.

Kosztasz Canasz első tétmérkőzése a szeptember 4-i, Finnország elleni összecsapás lesz Pireuszban. A görögök Eb-győzelmére 5000/1 a szorzó, a magyarok aranyérmére 350/1, a spanyolok címvédésére 11/2, az olaszok sikerére 14/1, míg a világbajnok németek végső diadalára 10/3.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply