Nem hibáztatja Wenger a kapusát

2015. August 10. Monday in Angol Premier Liga, Hírek

Arsene Wenger
Az Arsenal szurkolói több mint tíz éve várják, hogy a csapat ismét a legjobb legyen a Premier League-ben. De hiába állít össze ígéretes együttest az Arsenálnál a huszadik idényét kezdő Arsene Wenger, az elmúlt öt bajnokságban az Ágyúsok kétszer harmadikok voltak, háromszor pedig a negyedik helyen végeztek.

A klub legnagyobb nyári igazolása Petr Cech volt, akit 15 millió euróért vettek meg a Chelsea-től. Amikor az Arsenal az idénynyitó Szuperkupa-döntőn 1-0-ra legyőzte a Chelsea-t, sokan úgy érezték, Wenger legényei képesek lesznek a trónfosztásra. Persze azért temetni nem kell a csapatot, de az első forduló rosszul sikerült, mivel a West Ham 2007 áprilisa óta először tudott győzni az Emiratesben. A vendégek az első félidő végén találtak be, amikor Payet szabadrúgása után Petr Cech rosszul mozdult ki, Kouyaté pedig ezt kihasználva a kapuba fejelt.

Az Arsenalnak a második félidőben Giroud révén két lehetősége is volt, újabb gólt mégis a West Ham szerzett, Zárate révén aki 19 méterről a jobb sarokba lőtt. Bár a szurkolók mindkét gól miatt elővették Cecht, Wenger megvédte a kapusát.

“Az első gólban mindenkinek benne volt a maga felelőssége. Nem beszéltem még Cechvel, de nem rajta múlt a mérkőzés, inkább azon, hogy kevés volt jó egyéni teljesítmény, és a passzjátékunk nem működött megfelelően. Nem voltunk elég jók” – modta Wenger.

Az Arsenal a második fordulóban a Crystal Palace ellen játszik. Azon a mérkőzésen a Palace győzelmére 7/2, a döntetlenre 11/4, az Arsenal sikerére 8/11 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply