A Ferencváros a Debrecennek szorít

2016. March 20. Sunday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Zsidai László
Elvégezte a dolgát a Ferencváros, 4-1-re legyőzte idegenben a Vasast, így már csak az kell, hogy az MTK ne nyerjen a Debrecen ellen a forduló zárómeccsén.

A zöld-fehérek nem sok esélyt hagytak az angyalföldieknek, a szlovák légiós, Stanislav Sesták kilenc perc alatt kétszer is betalált, és bár az első félidő közepén Jevgenyij Pavlov szépített, szünet után Böde Dániel pillanatai következtek. Előbb a 65. percben Nagy Dominik kiváló centerezését vágta egyből a kapuba, majd 12 perccel később a Nagy Dominik által kiharcol büntetőt is belőtte.

“Nem vagyunk még bajnokok, de annak nagyon örülök, hogy a szurkolóink ezúttal is kitettek magukért. Meggyőző volt a játékunk, bár kellemetlenül éreztem, amikor a hazaiak szépítettek” – nyilatkozta Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője.

A Fradi akkor lesz bajnok vasárnap, ha az MTK nem tudja begyűjteni a három pontot a Debrecen ellen. A fővárosiak győzelmére a szorzó 2.50, a döntetlenre 3.25, míg a vendégek sikerére 2.80. A felek eddig 82 mérkőzést vívtak egymással, az örökmérleg kék-fehér fölényt mutat: 40 fővárosi és 28 hajdúsági siker mellett 14 összecsapás döntetlenre végződött.

A szezonbeli két meccset egyaránt a Debrecen nyerte, igaz, mindkettőt hazai pályán: szeptemberben 1-0-ra, decemberben 3-1-re.

Teodoru Vaszilisz edző helyzete nem könnyű, Torghelle Sándor, Kanta József, Hrepka Ádám és Myke Bouard Ramos sem egészséges, így nem tudni, melyikük vállalja a játékot. A vendégeknél Dusan Brkovic sérülés miatt minden bizonnyal kihagyja a találkozót, de Ibrahima Sidibe is betegséggel küzd, így az ő játéka is kérdéses.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply