Az Udinese visszatérő edzője nehéz meccsel kezd

2016. March 20. Sunday in Hírek, Olasz Serie A

Luigi de Canio
Nehéz helyzetben van Luigi de Canio, aki úgy vette át az Udinese labdarúgó-csapatát, hogy a csapat 29 forduló után a 16. helyen áll a Serie A-ban, és csak négy ponttal előzi meg a jelen állás szerint a Serie B-be zuhanó Frosinonét. De Canio számára ismerős lesz a környezet, hiszen volt már az Udinese edzője, az 1999-2000-es idényben a csapat a nyolcadik lett a vezetésével, és így indulhatott az Intertotó-kupában, majd ott olyan sikeresen szerepelt, hogy felkerült az UEFA-kupa főtáblájára.

A második udinei idénye azonban nem lett hasonlóan emlékezetes, 2001 márciusában a Parma elleni hazai vereség után menesztették, és végül Luciano Spalletti tartotta benn az Udinesét. De Caniónak muszáj lesz felráznia az Udinesét, amely az utolsó decemberi és első idei meccsét még megnyerte, de az azóta megvívott 11 bajnokiból csak egyet tudott behúzni – az utolsó helyezett Veronát verte meg 2-0-ra.

Most kemény feladat vár az udineiekre, mert a hetedik helyezett Sassuolóhoz látogatnak, amely utolsó hat bajnokijából csak egyet vesztett el, a legutolsót, amelyen a címvédő Juventus 1-0-ra verte. Előtte viszont volt egy hármas győzelmi sorozata, amely során az Empolit, a Laziót és a Milant is elintézte, úgyhogy az Udinese ellen igazolhatják Eusébio Di Francesco játékosai, hogy csak egy kisiklás vol a Juve elleni zakó.

A mostani ellenféllel amúgy is van elszámolnivalója a Sassuolónak, amely a két csapat öt élvonalbeli meccséből mindössze egyet tudott megnyerni, az előző szezonban 1-0-ra győzött Udinében. A hazaiaknál visszatér eltiltásából Gregoire Defrel, a 24 éves francia támadó a Juve ellen nem játszott, mivel a Milan ellen beszedett egy piros lapot, előtte viszont négy meccsen négy gólt szerzett.

A Sassuolo győzelmére a szorzó 1.95, a döntetlenre 3.40, az Udinese sikerére 4.20.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply