A chileiek Vidalban bíznak

2016. May 31. Tuesday in Copa America, Hírek

Arturo Vidal
Nemcsak Európa ég a kontinensviadal lázában, az amerikai kontinensen hamarabb megkezdődik az év legjobban várt futballtornája, a centenáriumi Copa América.

Az eredetileg dél-amerikai csapatok számára kiírt viadalt hosszú ideje meghívott csapatokkal kibővítve rendezik meg, viszont most fordul elő először, hogy a helyszín az Egyesült Államok lesz. A június 3-án kezdődő esemény előtt azért még belefér egy-egy felkészülési mérkőzés, magyar idő szerint csütörtök hajnalban például a címvédő Chile Mexikóval játszik a San Diegó-i Qualcomm Stadionban.

A dél-amerikaiak sikerére a szorzó 2.60, a döntetlenre 3.25, míg Mexikó győzelmére 2.70. A felek legutóbb a tavalyi Copán találkoztak, akkor 3-3-as döntetlen lett a végeredmény.

A chileiek szövetségi kapitánya immáron számíthat a Bayern Münchennel német bajnokságot és kupát nyert klasszisára, Arturo Vidalra, aki a hét végén még nem játszott a 2-1-es jamaicai győzelemmel véget ért összecsapáson.

A csapat a Vina del Marban rendezett mérkőzésen rengeteg helyzetet elszórakozott, így a legutóbbi négy fellépésén harmadik vereségét könyvelhette el. Pizzi azonban abban reménykedik, hogy Vidal, illetve a Celta Vigo középpályása, Marcelo Díaz visszatérésével sokkal stabilabbá válnak.

“Hiszünk abban, hogy mindketten szerepelhetnek Mexikó ellen, mert most már az argentinok elleni nyitómérkőzésre kell fókuszálnunk” – nyilatkozta. A csapat a D csoportban még Bolíviával és Panamával találkozik.

“Az általam kiválasztott 23 játékosban nagyon bízom, úgy gondolom, velük tudjuk sikerrel megvívni a tornát” – tette hozzá a kapitány.

Mexikó a tavalyi Copán szenvedett vereséget utoljára, azóta 18 mérkőzésen nem talált legyőzőre, legutóbbi nyolc meccsét megnyerte, hétszer gólt sem kapott. Juan Carlos Osorio együttese a C csoportban Uruguay, Jamaica és Venezuela ellen játszik majd.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply