11. alkalommal nyert BL-t a Real Madrid

2016. May 31. Tuesday in Hírek, UEFA Bajnokok Ligája

Zinedine Zidane
A Real Madrid tizenegyesekkel verte az Atletico Madridot a Bajnokok Ligája döntőjében, ezzel 11. alkalommal hódította el a legrangosabb európai kupatrófeát.

Az első helyzetre a hatodik percig kellett várni a BL milánói döntőjében, Christian Bale szabadrúgásból ívelt a kapu elé, ahol egyik társa még beleért a labdába, ám Jan Oblak lábbal védte a közeli próbálkozást. A 15. percben Toni Kroos végzett el szabadot a baloldalról, a tizenhatoson belül Bale fejjel csúsztatott, a kapu előtt pedig Sergio Ramos előzte meg a kapust, így szerzett vezetést a Real Madrid.

A gól után esett a játék színvonala, a Real Madrid visszaállt, az Atletico viszont nem tudta átvenni az irányítást. Diego Simeone alakulata nem tudott mit kezdeni a városi rivális biztos védekezésével, igazán veszélyes helyzete az első félidőben nem volt.

A szünet után egy perc sem telt el, amikor egy tizenhatoson belülre érkező passzt engedett maga elé Fernando Torres, Pepe buktatta, a megítélt tizenegyest viszont Antoine Griezmann a lécre bombázta. A kihagyott lehetőség után lendületben maradt az Atletico, Sztefan Szavics közeli helyzete után csak Saul kapáslövése jelentett veszélyt a királyiak kapujára.

A 70. percben Zinedine Zidane csapata felpörgette a ritmust, a jobboldalon Karim Benzema kapott tisztán indítást, a tizenhatoson belülre érve azonban a kilépő kapusba lőtt. Néhány perccel később előbb Ronaldo, majd Bale előtt adódott lehetőség a vezetés növelésére, ám ehelyett a 79. percben az Atletico egyenlített. Jobboldali akció végén Juanfran passzolt az ötösön belülre, ahol Ferreira Carrasco érkezett, a csereként beállt játékos közelről lőtt Keylor Navas kapujába. A rendes játékidőben már nem változott az állás, az 1-1-es döntetlennel a két évi döntőhöz hasonlóan a két madridi csapat ismét hosszabbításra kényszerült.

2014-ben a Real jött ki jobban a ráadásból, ám idén nem hozott döntést a kétszer tizenöt perc hosszabbítás sem. A tizenegyeseket a Real Madrid kezdte, az első három párban nem hibáztak a felek, a negyedikben Juanfran a kapufát találta el, Ronaldo viszont nem hibázott, így a királyiak történetük során 11. alkalommal hódították el a Bajnokok Ligája trófeáját.

Arra, hogy a Real Madrid 2017-ben megvédi Bajnokok Ligája-győzelmét, 5.50 a szorzó, míg az Atletico Madrid jövő évi sikerére 17.00.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply