A Bordeaux francia válogatottal erősít

2016. August 1. Monday in Egyéb, Hírek

Jeremy Menez
A Ligue 1-ban szereplő Girondins Bordeaux megerősítette, hogy napokon belül szerződést köt a legutóbb az olasz AC Milant erősítő Jeremy Menezzel.

A 24-szeres francia válogatott támadó nagy reményekkel igazolt a San Siróba, első szezonja nem is sikerült rosszul, viszont tavaly már csak tíz bajnokin kapott lehetőséget a bizonyításra. 29 évesen úgy érezte, még korai lenne a padot koptatnia, így a több játéklehetőség érdekében a Bordeaux-val megegyezett, ahol minden bizonnyal meghatározó játékosként szeretnének vele számolni.

Menez 2006-ban került a Sochaux-tól a Monacóhoz, ahol olyannyira jól ment neki a játék, hogy az olasz AS Roma két évvel később 12 millió eurót fizetett a játékjogáért. A rómaiaknál nem igazán találta a góllövő cipőjét, 2011-ben mégis leigazolta őt a Paris Saint-Germain – a párizsiakkal két bajnoki címet is ünnepelhetett. A PSG-nél nem tudott alapember lenni, szerződése lejárta után 2014-ben a Milanhoz igazolt, ahol első szezonjában 16 gólt lőtt 33 bajnokin.

A nagy múlttal rendelkező Bordeaux az előző szezont a 11. helyen zárta a bajnokságban, idén viszont ennél jóval előrébb szeretne végezni Jocelyn Gourvennec legénysége. A vezetőedzőt a nyáron nevezték ki a csapat élére, és Menez előtt már megszerezte a rutinos Jeremy Toulalant, valamint két fiatal tehetséget: a szélső Francois Kamanót valamint a kapus Paul Bernardonit.

A Girondins első tétmeccsét a 2016/17-es idényben a Saint-Etienne ellen fogja játszani augusztus 12-én. A hazai pályán aratott győzelmükre a szorzó 2.37, míg a döntetlenre 3.10, a vendégek sikerére pedig 3.10.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply