by

Támadófocit ígér Conte

2016. April 27. Wednesday in Hírek, UEFA EURO-2016

Gianluigi Buffon
Antonio Conte szerint Európában az olasz labdarúgó-válogatott játssza a legfokozottabb támadó-focit és ezt be is fogja bizonyítani a közelgő Európa-bajnokságon.

Az olasz nemzeti csapatot az utóbbi időben többször is az a kritika érte, hogy túl defenzív, vagyis elsősorban arra helyezi a hangsúlyt, hogy elkerülje a kapott gólokat. Tény, hogy kontinenstorna selejtezői óta Conte csapata négy meccset játszott, de egyszer sem nyert, és mindössze a románok ellen tudott egynél többször betalálni, Belgium, Spanyolország és Németország is csak egy gólt szenvedett el.

A szövetségi kapitány ugyanakkor nem ért egyet a kritikusokkal, Conte szerint az ő válogatottja a kontinens legveszélyesebben támadó alakulata. A szakember azt nem tagadja, hogy az olasz válogatott nem kockáztat feleslegesen, ám támadásait a lehető legnagyobb intenzitással vezeti.

“A csapatunknál a lényeg, hogy a lehető legnagyobb lendülettel támadjon, amikor nálunk a labda. A támadások intenzitását tekintve a számok egyértelműek, az olasz válogatott megelőzi Belgiumot, Spanyolországot és Németországot is” – mondta egy konferencián Conte.

A szakvezető szerint csapata nagy nyomást helyez az ellenfélre, amikor nincs nála a labda, és azonnal ritmust vált, ahogy megszerezte a játékszert. Conte azt is elárulta, hogy ezt a felfogást már egészen fiatalon tanítják az olasz focistáknak, így ő is így edzette korábbi utánpótláscsapatait.

Az olasz válogatott Belgiummal, Svédországgal és Írországgal szerepel egy csoportban a júniusi Eb-n, első meccsét a belgák ellen vívja: Belgium június 13-i sikerére a szorzó 2.60, a döntetlenre 3.00, Olaszország győzelmére 2.90.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply