by

A Debrecen a Fradiból igazolt

2016. January 23. Saturday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Kondás Elemér
A Debrecen négy évre szerződtette Holman Dávidot. A középpályás a Ferencvárostól érkezett, de az elmúlt egy évet a lengyel Lech Poznannál töltötte.

Holman pályafutása Vácott indult, majd 14 éves korában az MTK játékosa lett, és onnan került 2012-ben a Ferencvároshoz. Az NB I-ben a 2011-2012-es szezonban mutatkozott be, első meccsét a Siófok ellen játszotta, amikor kezdőként 61 percet töltött a pályán.

A következő idényben négy meccsen léphetett pályára a zöld-fehérek első csapatában, de ezeken összesen csak 165 perc jutott neki. A legjobb szezonja eddig a 2013-2014-es volt, amikor 22 meccsen kapott lehetőséget. A Győr elleni 2-1-es idegenbeli siker alkalmával megszerezte első élvonalbeli gólját, amit még kettő követett, az MTK és a Pápa ellen talált be. Tavaly télen légiósnak állt Holman, a Lech Poznannál két magyar csapattársa is akadt Lovrencsics Gergő és Kádár Tamás személyében.

A Lech megnyerte a lengyel bajnokságot, és bár Holman nem volt alapember, mivel összesen 19 percet kapott, így is bajnoknak mondhatta magát. A bajnokságban a mostani szezonban sem tudta beverekedni magát a poznani csapatba, a 3 mérkőzésen teljesített 112 perc meglehetősen kevés. Holman kölcsönszerződése december 31-én lejárt, és mivel a vételi opcióval a lengyelek nem kívántak élni, így a játékos visszatért a Fradihoz.

Az NB I listavezetőjénél azonban Thomas Doll elképzeléseibe nem fért bele, így kapóra jött számára a Debrecen érdeklődése. A bajnokságban a hetedik helyen álló Lokiban már szombaton bemutatkozhat az új szerzemény, amikor az Oláh Gábor utcai műfüves pályán a szlovák élvonalban tizedik helyen álló Zemplín Michalovce lesz az ellenfél.

A Debrecen sikerére a szorzó 1.66, a döntetlenre 3.80, a Michalovce sikerére 4.00.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply