A Levantéhoz igazolt Rossi

2016. January 23. Saturday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Giuseppe Rossi
Nehezen elviselhető az egy futballista számára, amikor egészséges, rendszeresen ott van az edzéseken és mégsincs esélye bekerülni a csapatba. Ilyen helyzetbe került ebben a szezonban Giuseppe Rossi, aki 11 bajnokin mindössze 369 percnyi játéklehetőséget kapott Paulo Sousától, a Fiorentina edzőjétől.

Igaz, Sousa számára védhető megoldás volt, hogy a csatársorban Nikola Kalinicet és Josip Ilicicet játszatta, hiszen a horvát légiós 10, míg szlovén kollégája 9 gólt szerzett eddig.

Rossit viszont érthető módon nem tette boldoggá a mellőzés, és lépett, a spanyol bajnokságban szereplő Levante pedig tárt karokkal várta. A valenciai kiscsapat a Primera División 20., azaz utolsó helyén áll, vagyis ráfér az erősítés, és Rossi abban bízik, hogy olyan formában lesz majd, mint korábbi spanyolországi időszaka alatt, amikor szórta a gólokat a Villarrealban. A Sárga Tengeralattjárónak becézett csapatnál négy egymás utáni idényben jutott el legalább tíz gólig Rossi, aki a legjobban a 2010-2011-es bajnokságban termelt, amikor 36 meccsen 18 gólig jutott.

A most 28 éves Rossi méltán pályázhat az utóbbi évek legbalszerencsésebb játékosa címe, kálváriája 2011 októberében kezdődött, amikor elszakadt a térdében a keresztszalag. 2012 áprilisában egy edzésen ismét megsérült a műtött térde, ami miatt további tíz hónapot kellett kihagynia. 2013 januárjában mégis elvitte a Fiorentina, ahol a következő szezonban ismét nagy formát mutatott, 14 góljával vezette a góllövőlistát, amikor egy szabálytalanság következtében ismét megsérült a térde. De ezzel még nem volt vége a pechsorozatnak, 2014 augusztusában a porc ment tönkre a jobb térdében, ami egyéves kihagyást eredményezett.

A Levante fontos meccset játszik a mostani fordulóban, mert hétfőn az a Las Palmas lesz a vendége, amely mindössze négy ponttal előzi meg.

A Levante sikerére a szorzó 2.37, a döntetlenre 3.10, a Las Palmas győzelmére 3.25.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Leave a Reply