by

Távozott a Reading edzője

2014. December 16. Tuesday in Angol Championship, Hírek

Nigel Adkins
Két nappal azután, hogy a Reading labdarúgócsapata 6-1-es vereséget szenvedett a szintén a Championship alsóházához tartozó Birmingham Citytől, távozott posztjáról Nigel Adkins.

 

A Reading menedzsere 2013 márciusában érkezett a Madejski-stadionba, de vele sem sikerült megakadályozni, hogy a csapat kiessen a Premier League-ből. A közös munka azonban az angol másodosztályban sem volt gyümölcsöző, a csapat az előző szezonban éppen csak lemaradt a playoffról, idén pedig 21 forduló után hét győzelemmel, négy döntetlennel és tíz vereséggel, 25 ponttal csupán a 16. helyen áll.

“A klub vezetése hétfőn találkozott Nigellel, és megállapodott az elválásról. Szeretnénk Adkinsnek köszönetet mondani az elmúlt másfél év kemény munkájáért és szorgalmáért, de a hét végi 6-1-es vereség után úgy éreztük, hogy változásra van szükség” – írta a klub hivatalos honlapja. A szakember mellett segítője, Andy Crosby és Dean Wilkins is távozott.

A Southampton egykori menedzsere összesen 80 meccsen irányította a csapatot, 29 győzelem és 20 döntetlen mellett irányításával 31 vereség volt a mérleg.

Pedig a Reading nem kezdte rosszul az idényt, az első hét mérkőzésen legyőzte az Ipswich Townt, a Middlesbrough-t, a Fulhamet és a Millwallt. Szeptember közepe, azaz három hónapja azonban csak három siker jött össze, és közben a Ligakupából is kipottyant.

A csapat szombaton a 6,. helyezett Watfordot fogadja, a hazaiak győzelmére 2.62 az odds, a döntetlenre 3.30, míg a vendégek sikerére 2.60 szorzóval lehet fogadni. A statisztika sem a hazaiak mellett szól: a Reading utoljára 2004. december 26-án verte meg otthon a Watfordot (3-0), azóta hét mérkőzést vívott ellene nyeretlenül. Az előző évadban ebben a párosításban 3-3-es döntetlen született a Madejski-stadionban.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply