by

Spallettivel szakított a Zenit

2014. March 12. Wednesday in Egyéb, Hírek

Megköszönte Luciano Spalletti eddigi munkáját a Zenit labdarúgócsapata, amelynek vezetése úgy döntött, nem az olasz szakvezetővel folytatja a szezont.
Pierre Emerick Aubameyang

A Dortmund ellen nagy bravúrra lenne szüksége a Zenitnek.

Spalletti 2009 decemberében került a szentpétervári együtteshez, irányításával 2010-ben és 2012-ben bajnoki aranyat, a 2009-10-es évadban pedig orosz kupát nyert a Zenit. Összesen 179 meccsen ült az orosz kispadon, 103 mérkőzést megnyert, 47 döntetlen mellett mindössze 29 vereséget jegyzett, ezzel százalékosan eddigi edzői pályafutása legjobb teljesítményét érte el.

A Zenit az idei szezonban az elvártnál visszafogottabb teljesítményt nyújtott, a hazai kupában már a legjobb 32 között kiesett a harmadosztályú Tyumen ellen, a Bajnokok Ligájában ugyan botladozva, de továbbjutott a csoportból, azonban a nyolcaddöntő első, szentpétervári mérkőzésén 4-2-re kikapott a német Dortmundtól, így nehéz helyzetben van a jövő heti visszavágó előtt.

A bajnokságban 20 forduló után csak a második helyen áll, igaz hátránya mindössze két pont a listavezető Lokomotiv Moszkva mögött. Spallettinek azt követően köszönte meg a vezetés a munkát, hogy vasárnap 0-0-s döntetlenre végzett az osztályozós helyen szerénykedő Tom Tomszk ellen.

Az 55 éves szakembert korábbi játékosa, a nyáron visszavonult Szergej Szemak váltotta, aki eddig is az edzői stáb tagja volt. A hírek szerint nyáron újabb nagy név érkezhet Pétervárra, a kiszemeltek között van többek között Andre Villas-Boas is. A portugál szakember pályafutása legsikeresebb időszakát a Portónál töltötte, amellyel a 2010-11-es idényben nemcsak a bajnokságot, de az Európa Ligát is megnyerte. Ezt követően kipróbálta magát Angliában is, de se a Chelsea-nél, se a Tottenhamnél nem vált be, mindkét klubnál idő előtt felbontották a szerződését.

A Zenit legközelebb szombaton Moszkvában lép pályára, az ötödik helyezett CSZKA hazai győzelmére 2.87 az odds, a döntetlenre 3.25, míg a szentpéterváriak idegenbeli sikerére 2.45 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply