Contrával menekülne a Getafe

2014. March 12. Wednesday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Menesztette edzőjét a Getafe labdarúgócsapata: Luis Garciának azért kellett távoznia a csapat éléről, mert az utolsó tizenkét fordulóban mindössze öt gólt és négy pontot szerzett a csapat, legutóbb pedig november 29-én tudott nyerni, akkor a Levantét győzte le 1-0-ra.
Pedro Leon

November óta nem nyert bajnokit a Getafe.

A klubvezetés ezt követően úgy látta jónak, ha a bajnokság utolsó 11 fordulójára vérfrissítést hajt végre, hiszen a 27 forduló alatt megszerzett 27 pont jelenleg a 16. pozícióhoz elég, ezzel a csapat csupán egy ponttal előzi meg a már kiesőhelyen tanyázó Almeriát.

“Ez egy szomorú nap a számomra, de kívánom, hogy a csapat megőrizze élvonalbeli helyét. Csodálatos időt töltöttem a csapatnál, 113 hivatalos mérkőzésen ültem a kispadon. Ugyan egy ajtó bezárult mögöttem, de majd egy másik valahol ismét kinyílik” – mondta Luis Garcia.

Az új edző Cosmin Contra lett, akivel a klub a szezon végéig állapodott meg, de ha sikeres az együttműködés, akkor a következő két idényben is a 38 éves román tréner lesz a szakmai munka irányítója.

Contra játékosként a Temesvár és a Dinamo Bucuresti után 1999 és 2001 között a spanyol Alavést erősítette, amellyel utolsó szezonjában UEFA-kupa-döntőt játszhatott. Ezt követően olyan sztárcsapatokban szerepelt, mint az AC Milan vagy az Atlético Madrid, végül huzamosabb ideig a Getaféban tudott megragadni, és 2005-től 2010-ig ott profiskodott.

2010-ben a temesvári Politechnika edzője lett, 2012-ben kicsit belekóstolt a spanyol harmadosztályba a CF Fuenlabrada együttesénél, az elmúlt másfél évben pedig a Petrolul Ploiestit irányította és tavaly bajnoki bronzéremig, illetve román kupagyőzelemig vezette.

A szakemberrel nagyon elégedettek voltak, hiszen a jelenlegi szezonban is a harmadik helyen áll csapata, ám a vezetés akceptálta kérését, és elengedte Spanyolországba.

“Köszönöm, hogy a klub megértett engem, biztos vagyok benne, hogy a rajongók is ezt fogják tenni. A Ploiesti mindig is a szívemben marad, ha kell, akkor egész életemben számíthat arra, hogy segíteni fogom. De most meg akarom menteni a Getafét a kieséstől” – nyilatkozta Contra.

A Getafe pénteken a Granadát fogadja, a hazaiak győzelmére 2.10 az odds, a döntetlenre 3.25, míg a vendégek sikerére 3.50 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Leave a Reply