Visszavágna az Ajax a Salzburgnak

2014. February 27. Thursday in Hírek, UEFA Európa Liga

Nehéz követni az Ajax Amsterdam labdarúgócsapatának formaingadozásait, az Eredivisie listavezetője kiszámíthatatlanul szerepel az utóbbi időszakban.
Frank De Boer

Revánsot venne a Salzburgon az Ajax.

A holland együttes a hazai bajnokságban magabiztosan vezet, 25 mérkőzésen 47 pontot gyűjtött, és a nagy riválisokkal szemben jó esélye van arra, hogy megvédje bajnoki címét. A csapat ősszel a Bajnokok Ligájában is jól helyt állt, hiszen az AC Milannal két döntetlent játszott, otthon legyőzte 1-0-ra a skót Celticet és 2-1-re a spanyol Barcelonát is.

Ugyan nem jutott tovább, de a szurkolók abban bíztak, hogy az Európa Ligában lesz esély, ehhez képest csütörtökön az ArenA közönsége elhűlve nézte, ahogy az osztrák Salzburg lejátszotta a pályáról a kedvenceket.

Vasárnap azonban ugyanott, ugyanaz az Ajax brillírozott, és az AZ Alkmaar ellen Lerin Duarte két, Siem de Jong és Ricardo Kishna egy-egy góljával 4-0-ra nyert.

Frank de Boer vezetőedző azt mondta, nemcsak a győzelemmel elégedett, hanem azzal is, hogy játékosai szemlátomást feldolgozták a Salzburg elleni sokkoló vereséget.

“Felálltunk a padlóról, és bár mondhatjuk, hogy az Alkmaarnak rossz napja volt, én inkább azt mondanám, most nekünk jött ki jól a lépés. Az volt a célunk, hogy ismét megtapasztaljuk a győzelem ízét” – mondta a szakember.

De Boer az Európa Liga-mérkőzést csak egyszerű kisiklásnak minősítette, és nagyon reméli, hogy sikerül visszavágni.

“Csütörtökön revánsot akarunk venni a Salzburgon, de a gondolataim már a következő, Feyenoord elleni bajnokin is járnak” – mondta a szakember.

A csütörtöki Európa Liga-visszavágón a Salzburg hazai győzelmére 1.61 az odds, a döntetlenre 4.33, míg az Ajax idegenbeli sikerére 5.75 szorzóval lehet fogadni.

Rossz hír, hogy a csapat három dán légiósa is sérült, Lasse Schöne és Nicolai Boilesen mellett kidőlt Viktor Fischer is, akit a 12. percben le kellett cserélni. Az elsődleges orvosi vizsgálatok szerint egy hetet biztosan ki kell hagynia a húzódás miatt.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply