Válságban lévő dél-amerikaiak csatája

2014. November 18. Tuesday in Egyéb, Hírek

Tomas Rincon
Több mint másfél éve nem nyert mérkőzést a bolíviai labdarúgó-válogatott, amely magyar idő szerint szerda hajnalban játssza idei utolsó meccsét Venezuela ellen.

 

A dél-amerikai együttes két évtizede még világbajnoki résztvevő volt, jelenleg azonban a régió egyik leggyengébbje, legutóbb 2013. február 7-én Haiti ellen tudott nyerni.

Azóta 14 mérkőzésen maradt nyeretlen, hat döntetlen mellett nyolcszor szenvedett vereséget, Kolumbia 5-0-ra, Paraguay, Ecuador és Brazília egyaránt 4-0-ra győzte le. A szövetség mindhiába csábította vissza a kispadra két éve azt a spanyol Xabier Azkargortát, akivel 1994-ben sikerült kiharcolni a vb-szereplést, nem javult a helyzet. A szakember lemondott szeptemberben, egy mérkőzés erejéig Mauricio Soria lett a megbízott kapitány, de hiába ért el Chile ellen 2-2-es döntetlent, a szövetség felmentette.

Venezuela ellen az argentin Néstor Clausen vezeti tehát az együttest, amelynek keretét szinte csak hazai játékosok alkotják, kivételt a svéd Göteborg és a chilei O’Higgins középpályása, Martin Smedberg-Dalence, illetve Damián Lizio, valamit a két légiós csatár, Marcelo Martins (Cruzeiro, brazil) és Carlos Saucedo (Deportivo Saprissa, Costa Rica-i) jelent.

“Azt hiszem, Soria megtalálta a válságból kivezető utat, sajnálom, ami történt vele, és azt, hogy már nem lehet itt a válogatottnál. Én erre az egy mérkőzésre vállaltam az irányítást, a szövetség vezetői majd kiválasztják a nekik tetsző, hosszú távra bizalmat kapó kapitányt” – nyilatkozta a megbízott tréner.

Friss kapitánya van a venezuelai válogatottnak is, de Noel Sanvicente sem dúskál a sikerekben. A júliusban megválasztott tréner eddig három meccsen ült a kispadon, csapata Dél-Koreától 3-1-re, Japántól 3-0-ra, szombaton Chilétől 5-0-ra kapott ki.

Bolívia győzelmére 1.61 az odds, a döntetlenre 3.60, míg Venezuela sikerére 6.00 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply