Ucsida kihagyja az Ázsia-kupát

2014. December 29. Monday in Egyéb, Hírek

Gotoku Sakai
Kihagyja a 2015. január 9-31. közötti, Ausztráliában megrendezendő Ázsia-kupán Ucsida Acuto, a német Schalke csapatának japán válogatott labdarúgója.

 

A gelsenkircheni védőt sokáig győzködte a japán szövetség, de végül Javier Aguirre szövetségi kapitány belátta, hogy muszáj lemondania róla. A világbajnokságon is szerepelt játékos a brazíliai torna előtt nem teljesen épült fel sérüléséből, így a vébé után újra kidőlt, és csak később tudott bekapcsolódni a Bundesliga küzdelmeibe. Az eddigi 17 forduló során 13 mérkőzésen játszott, azaz csak az ötödik fordulóban kapcsolódhatott be a Schalke szereplésébe. Nem véletlen, hogy a klub sem örülne egy újabb kényszerpihenőnek.

A japán keretbe rajta kívül is bekerült néhány németországi légiós: Kagava Sindzsi (Borussia Dortmund), Szakai Gotoku (Stuttgart), Haszebe Makoto, Inui Takasi (mindkettő Eintracht Frankfurt), Hirosi Kijotake (Hannover) és Okazaki Sindzsi (Mainz).

Japán az ázsiai bajnokság csoportkörében Jordánia, Irak és Palesztina ellen lép pályára, a nyitómérkőzést január 12-én Palesztina ellen vívja. Az ausztráliai Newcastle-ben rendezendő összecsapáson a japánok győzelmére 1.12 az odds, a döntetlenre 8.50, míg a palesztinok sikerére 17.00 szorzóval lehet fogadni.

A japán keret:

  • Kapusok: Kavasima Eidzsi (Standard Liege), Higashigucsi Maszaaki (Gamba Oszaka), Nisikava Susaku (Urawa Reds).
  • Védők: Nagatomo Juto (Inter), Morisige Maszato (FC Tokyo), Ota Koszuke (FC Tokyo), Joshida Maja (Southampton), Siotani Cukasza (Sanfrecce Hirosima), Szakai Gotoku (Stuttgart), Sodzsi Gen (Kasima Antlers)
  • Középpályások: Endo Jaszuito (Gamba Oszaka), Konno Jaszujuki (Gamba Oszaka), Haszebe Makoto (Eintracht Frankfurt), Kagava Sindzsi (Dortmund), Kijotake Hirosi (Hannover), Sibaszaki Gatu (Kasima Antlers)
  • Csatárok: Tojoda Johei (Szagan Tosu), Okazaki Sindzsi (Mainz), Honda Keiszuke (AC Milan), Kobajasi Ju (Kawasaki Frontale), Inui Takasi (Eintracht Frankfurt), Muto Josinori (FC Tokyo)

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply