Tudja Storck, mit kell tenni Brazília ellen

2015. June 4. Thursday in Egyéb, Hírek

A magyar U20-as labdarúgó-válogatott meglepően sima győzelemmel kezdte meg szereplését hétfő hajnalban az új-zélandi világbajnokságon. Bernd Storck szövetségi edző újonnan összerakott csapata Mervó Bence triplájával, illetve Kalmár Zsolt és Forgács Dávid egy-egy góljával 5-1-re nyert Észak-Korea ellen, és nagy lépést tett a továbbjutás felé vezető úton.

Generic

Az igazi értékmérő mérkőzés azonban csak most jön, magyar idő szerint csütörtök hajnalban Brazília lesz az ellenfél. A dél-amerikai együttes a nyitányon 4-2-re verte Nigériát, a meccs hőse a Cruzeiro csatára, a kétgólos Judivan volt.

A magyarok újabb győzelmére 13/2 az odds, a döntetlenre 4/1, míg Brazília sikerére 4/11 szorzóval lehet fogadni.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapja a New Plymouth-i edzőtáborban látogatta meg a válogatottat, és Bernd Storck elmondta, szerinte tanítványai készen állnak arra, hogy az esélyesebbnek tartott brazilokkal is felvegyék a versenyt.

“Brazília helyzete egy kicsit hasonlít a mienkhez, most cseréltek edzőt és az utóbbi időben vérfrissítésen átesve új játékosokat is kipróbált a szakvezetés. De nem félünk tőlük. Ugyanúgy felkészítem a játékosaimat a mérkőzésre, mint tettem Észak-Korea ellen. Tisztábban vagyok a brazilok stílusával, és tudom, hogyan kell játszani ellenük” – nyilatkozta a német szakember, aki három hónapja vette át az U20-as csapatot.

Storck azt mondta, nagyon szeretné átadni azt, amit pályafutása során eddig tanult, hiszen szerinte az edzők nem mások, mint tanárok.

“Célunk, hogy segítsük a diákok fejlesztésében, hogy hozzájáruljunk ahhoz, hogy széles körű taktikai, technikai és fizikai ismeretekre tegyenek szert” – mondta, hozzátéve, hogy óriási csodálója Ottmar Hitzfeldnek, akitől nagyon sokat tanult.

Szerinte az első vb-meccs azt is megmutatta, hogy a kritikusoknak nincsen igazuk. Mert bár Magyarországra érkezése óta csak azt hallja, hogy nincsen elég tehetség a hazai futballban, a hétfői mérkőzés bebizonyította, hogy ez nem így van.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply