Továbbjutásról álmodik a Diósgyőr

2014. May 7. Wednesday in Hírek, Magyar kupa

Kétgólos hátrányból várja a Diósgyőr labdarúgócsapata a Debrecen elleni Magyar Kupa-elődöntő szerdai visszavágóját.
Tomislav Szivics

Szivics szerint kisebb csoda kell csapata továbbjutásához.

A felek három hete játszottak egymással a hajdúsági megyeszékhelyen, akkor a hazaiak 4-2-re nyertek, a gólokat L’Imam Seydi, Dalibor Volas, Bódi Ádám, Tisza Tibor, illetve Miroslav Grumic és Elek Ákos szerezte.

Azt a miskolciak tudják, hogy a továbbjutáshoz bravúr kell, főleg annak ismeretében, hogy a legutóbbi 12 tétmérkőpzésen egyszer sem sikerült megverni a riválist. Utoljára ez 2009. július 25-én jött össze, akkor Lippai Ákos a 90. percben szerezte a mérkőzés egyetlen találatát.

“A szezon legfontosabb mérkőzése előtt állunk, és nem lehet az sem érv a fáradtságra, hogy a szezonban ez lesz a 46. tétmeccsünk” – jelentette ki Tomiszlav Szivics, a DVTK szerb mestere. “Tudjuk, hogy kisebb csoda kellene a továbbjutáshoz, de miért ne történhetne néha meg ez? Van kilencven percünk arra, hogy legalább két gólt szerezzünk, és egyet se kapjunk. Mindent elkövetünk, hogy bejussunk a fináléba.”

A szakember célzott arra, hogy a csapat idén egyszer már megfordított egy párharcot kétgólos hátrányról, igaz, a Ligakupa nyolcaddöntőjében könnyebb ellenféllel, a Mezőkövesddel szemben sikerült ezt megtenni.

Szivics három játékosára nem számíthat, Mohamadou Abdouraman mellett eltiltását tölti a két sárga lapját összegyűjtő Gosztonyi András, míg Lazar Marjanovic a legutóbbi bajnokin sérült meg. Visszatérhet viszont Futács Márkó, aki éppen az odavágón töltötte le a büntetését.

A Debrecen zsinórban harmadszor juthat be a sorozat döntőjébe, Kondás Elemér a sérült Nagy Zoltán, Lázár Pál, Igor Morozov és Selim Bouadla mellett nem számolhat két besárgult játékosával, Ferenczi Jánossal és Szakály Péterrel sem.

A hazaiak győzelmére 3.10 az odds, a döntetlenre 3.25, míg a Debrecen idegenbeli sikerére 2.15 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply