A torna sztárjai lehetnek: Robin van Persie

2014. June 12. Thursday in Hírek, Világbajnokság 2014

Robin van Persie sérülések által nehezített szezonon van túl, idén messze volt legjobb formájától, de így is a holland labdarúgó-válogatott legnagyobb ásza lehet a csütörtökön kezdődő brazíliai világbajnokságon.

 

A 30 éves, kétszeres angol gólkirály a több évtizedes mélypontját átélő Manchester Uniteddel idén semmit sem nyert, de ez legkevésbé sem rajta múlt, mert amikor hadra fogható volt, akkor kiemelkedett a csapatból még úgy is, hogy korántsem mutatott olyan lehengerlő teljesítményt, mint a korábbi években. Viszont az önmagához képest gyengébb produkció is azt jelentette, hogy 21 bajnoki meccsen 12-szer volt eredményes, míg a Bajnokok Ligájában hat találkozón négyszer talált be.

Van Persie az a típusú játékos, aki bármilyen helyzetből képes gólt lőni, akár magának is megteremti a lehetőséget. Erre nagy szüksége lenne a négy éve ezüstérmes Oranjének, mivel a középpályájáról két kulcsjátékos is kidőlt Kevin Strootman és Rafael van der Vaart személyében. Az ő teljesítményét persze nagyban segítheti, ha Arjen Robbentől és Wesley Sneijdertől megfelelő kiszolgálást kapna, akkor van Persie a gólkirályi címre is esélyes lehet.

sgj \ sag

MTI 2014. június 11., szerda 8:34

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply