A torna sztárjai lehetnek: Cristiano Ronaldo

2014. June 12. Thursday in Hírek, Világbajnokság 2014

Pályafutása legjobb szezonjával a háta mögött érkezik a csütörtökön kezdődő világbajnokságra Cristiano Ronaldo, a portugál labdarúgó-válogatott csillaga.

 

A Real Madrid szupersztárja a Primera Divisiónban 31 találattal lett gólkirály, a Bajnokok Ligájában pedig történelmi rekordot jelentő 17 góllal járult hozzá a klub történetének tizedik sikeréhez. Eközben az év elején átvehette a világ legjobb játékosának járó Aranylabdát is, pályafutása során második alkalommal.

Kevés olyan játékos van a világon, akiről azt lehet állítani, hogy kizárólag rajta múlik a válogatott sikere, a 29 éves támadóra azonban ez igaz.

Gyakorlatilag egyedül “juttatta ki” a portugál válogatottat a brazíliai tornára, ugyanis a svédek elleni pótselejtezőn hazai környezetben az ő góljával nyert a gárda, míg a 3-2-vel végződött visszavágón mesterhármast szerzett.

A nemrég befejeződött klubidény ugyanakkor láthatóan rendkívül sokat kivett Ronaldóból, aki az utolsó néhány hétben már folyamatosan sérülésekkel bajlódott, egyelőre a válogatottnál még nem tudott teljes értékű munkát végezni, így nagy kérdés, hogy százszázalékos állapotban lesz-e majd.

sgg \ sgj \ sag

MTI 2014. június 11., szerda 8:33

Related Articles

Leave a Reply