Torghelle: Nem esünk ki!

2014. March 11. Tuesday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Torghelle Sándor fejében meg sem fordul az, hogy az MTK kieshet az NB I-ből. A Ferencváros elleni mérkőzésen egy másik kulcsember, Csiki Norbert komolyabb sérülést szenvedett.
Torghelle Sándor

Torghelle nem tart attól, hogy a szezon végén kiesik az MTK.

Az MTK kisebb meglepetésre viszonylag simán legyőzte a Ferencvárost a hétvégi fordulóban úgy, hogy már 3-1-re is vezetett. Torghelle Sándor is lőtt egy gólt, valamint volt egy emlékezetes, majdnem a félpályáról eleresztett lövése. A 42-szeres válogatott csatár a végén azért izgult.

“A szünet után alaposan beleerősítettünk, vezettünk két góllal, és már azt hittük, megvan a meccs, de nagyot tévedtünk. Ha még öt-tíz perc van hátra, lehet, hogy egyenlít a Ferencváros, mert nagyon magunkra húztuk őket, átadtuk nekik a területet” – mondta Torghelle.

A 32 éves csatárnak először furcsa volt, amikor az MTK-hoz igazolt, hogy mennyi fiatal van a csapatban. “Érzem, hogy tisztelnek, hogy odafigyelnek a szavaimra, és ez jó. Ugyanakkor jókora felelősséget is jelent ez a szerep, de nincs ezzel semmi gond. Tudtam, hová jövök, arról nem beszélve, hogy mi, idősebbek igyekszünk úgy edzeni, játszani, hogy a teher bennünket nyomjon, ne a fiatalokat.”

Az MTK a 14. helyen áll a bajnokságban, de Torghelle fejében meg sem fordult a kiesés. „A sorsolásunk nehéznek tűnik, de előbb-utóbb mindenkivel meg kell mérkőznünk. A Fradi elleni győzelem nagy lökést adhat a csapatnak.”

A Ferencváros elleni meccsen bokaszalag-szakadást szenvedett Csiki Norbert, akit szerdán meg is műtenek. A csatárnak egy rossz mozdulat után kellett cserét kérnie, és kiderült, hogy nagy a baj: az egyik szalag teljesen elszakadt, a másik 50 százalékban sérült, így elkerülhetetlenné vált az operáció. A hosszú ideje folyamatosan sérülésekkel bajlódó fiatal tehetség felépülése várhatóan hat hetet vesz igénybe.

Az MTK vasárnap Pécsre látogat, a kék-fehérek győzelmére 4.00 az odds, a döntetlenre 3.40, a hazaiak sikerére pedig 1.75 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply