Torghelle duplájával MTK-siker a paksi kiesési rangadón

2014. April 5. Saturday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

A kétszer is eredményes Torghelle Sándor vezetésével az MTK Budapest 3-1-re nyert Pakson labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén, így a fővárosiak éppen mostani riválisukat megelőzve elmozdultak a kiesőzónából.

 

A vendégek három vereség után szereztek ismét három pontot, a hazai együttes nyeretlenségi sorozata pedig már 16 meccses, a paksi gárda legutóbb szeptember 13-án tudott győzni a bajnokságban.

OTP Bank Liga, 23. forduló:

MVM Paks-MTK Budapest 1-3 (0-2)

Paks, 700 néző, v.: Iványi
gólszerzők: Heffler (67.), illetve Vass (16.), Torghelle (37., 60.)
sárga lap: Szabó J. (7.), Bori (16.), Horváth G. (21.), Bartha (42.), Tóth B. (52.), Fiola (92.), illetve Kanta J. (85.)

  • MVM Paks: Molnár P. – Heffler, Fiola, Horváth G., Szabó J. – Bartha, Bori, Tóth B. (Kiss T., 57.), Windecker (Nagy O., 87.), Délczeg – Simon A.
  • MTK Budapest: Hegedüs L. – Rodenbücher, Kálnoki Kis, Vukmir, Kelemen – Vass (Frank, 84.), Batik, Kanta J. (Hajdú, 93.), Pölöskei Zs., Horváth Zs. (Eppel, 73.) – Torghelle

A mérkőzés első valamirevaló helyzetét gólra váltotta az MTK, majd a folytatásban is többet birtokolta a labdát. A Paks erőtlenül, ötlettelenül játszott, s a félidő hajrájában egy gyors támadás végén ismét eredményesek voltak a fővárosiak, akik megérdemelten vonulhattak kétgólos előnnyel a pihenőre.

A második játékrészre támadóbb felfogásban jöttek ki a házigazdák, de negyedóra elteltével Torghelle Sándor egy látványos átemeléssel második gólját is megszerezte, ezzel gyakorlatilag eldöntötte a kiesési rangadót. Ugyan a hajrában a Paks mindent egy lapra feltéve rohamozott, de erejéből csak a szépítésre futotta.

slr \ sgj \ kpt

MTI 2014. április 5., szombat 17:58

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply