Több mint fél év után nyert ismét idegenben a Nyíregyháza

2015. March 22. Sunday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

A Nyíregyháza büntetőből szerzett találattal 1-0-ra legyőzte a házigazda Pápát a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójának szombati játéknapján.

A nyírségi együttes ezt megelőzően csak egyszer tudott idegenben győzni a mostani szezonban, a Budapest Honvéd vendégeként még augusztus elején, amikor a csapat jelenlegi trénere, Mátyus János még a Pápa vezetőedzője volt.

OTP Bank Liga, 21. forduló:

Lombard Pápa Termál FC-Nyíregyháza Spartacus 0-1 (0-0)

Pápa, Perutz Stadion, 1100 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerző: Pekár (60., 11-esből)
sárga lap: Pongrácz (25.), Sluka (80.), Völgyi (93.), illetve Arziani (55.), Ovszijenko (87.)

Lombard Pápa Termál FC: Szűcs – Zulevs, Csizmadia, Bogunovics, Völgyi – Pongrácz (Sluka, 69.), Nagy T., Stieber A. (Waltner, 78.), Frizoni (Vankó, 69.) – Seye, Popin

Nyíregyháza Spartacus: Ovszijenko – Szokol, Ivanovs, Kovacevic, Bosnjak – Pekár (Seydi, 90.), Arziani (Rubus, 65.), Zofcák, Kostic, Rezes (Koller, 81.) – Halenár

Az alacsony színvonalú első félidő nagyobb részében a Nyíregyháza volt aktívabb, többet birtokolta a labdát, helyzetekben azonban nem mutatkozott meg a fölénye. A játék leginkább a hazaiak térfelén zajlott, majd a Pápa a játékrész hajrájában elkezdett támadóbb felfogásban futballozni, néhányszor el is jutott az ellenfél kapujáig.

A szünet után Pekár kapufájával folytatódott a küzdelem, néhány perccel később pedig büntetőhöz jutott a vendégcsapat, mivel Pongrácz buktatta Kosticot a 16-oson belül. A 11-est Pekár magabiztosan értékesítette. Lengyel Ferenc cserékkel próbálta felfrissíteni csapatát, amely át is vette az irányítást, fölénye azonban meddőnek bizonyult és a nyíregyházi kontrák is eredménytelenek maradtak, így több gól már nem esett.

slr \ sgj \ gte

MTI 2015. március 21., szombat 18:05

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply