Thomas Doll nem beszél a bajnoki címről

2015. March 5. Thursday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Thomas Doll, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője nem beszél a bajnoki címről, szerinte a realitások talaján kell maradniuk, mert így lehet ösztönözni a játékosokat.

“Tizenegy pont a hátrányunk és 12 meccs van hátra. Olyan cél kell, ami megvalósítható. Ötödikként kezdtük a tavaszt, jelenleg a negyedik helyen állunk és jó lenne még egy picit előrelépni, illetve első lépésként megnyerni a szombati mérkőzésünket” – mondta a német szakember csütörtökön, a klub hagyományteremtő céllal megrendezett sajtótájékoztatóján.

Doll szerint abban kellene javulnia együttesének, hogy jobban kezdje a meccseket, mint ősszel, illetve egygólos előnynél le tudja zárni a találkozókat. Utóbbihoz a szakember szerint arra van szükség, hogy higgadtabbak legyenek a támadások befejezésénél, ez azért is fontos, mert egygólos hátrányból bármelyik rivális felállhat. Doll ugyanakkor pozitívumként értékelte, hogy a Ferencváros rendre sok helyzetet alakít ki.

A soron következő, Győr elleni mérkőzésről úgy vélekedett: két jó csapat találkozik majd egymással, ezért izgalmas meccsre számít. Az ellenfél legfőbb erényeként a gyorsaságot említette, s azt mondta, vigyázniuk kell a labdavesztésekkel, illetve az abból induló kontratámadásokkal. Kiemelte, hogy bár ősszel a Ferencváros 1-0-ra nyert a Győr ellen, abban a sikerben Dibusz Dénes kapusnak nagy szerepe volt, a második félidőben ugyanis nagy nyomás nehezedett a kapujára.

A válogatott hálóőr szerint mostanra már összeszokott a védelem, így a két idei tétmérkőzésen alig volt dolga. A télen éppen Győrből igazolt Varga Roland azt mondta, nem beszélt korábbi csapattársaival, akikkel csak a lefújás után találkozik majd. A támadó saját bevallása szerint ugyanúgy készül, mint bármelyik összecsapásra, de nagyon várja a Győr elleni meccset.

sgj \ skt \ slr \ bhi

MTI 2015. március 5., csütörtök 14:58

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply