Távozott Hiddink a holland válogatottól

2015. June 30. Tuesday in Hírek, UEFA EURO-2016

Guus Hiddink
Tavaly augusztusban nevezték ki, de még egy évet sem töltött a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként Guus Hiddink, hétfőn lemondott posztjáról.

Az edző a 2014-es világbajnokság után Louis van Gaaltól vette át a válogatott irányítását most már másodszor (1994-1998 között már volt kapitány), de a VB-n harmadik Hollandiából nem tudta kihozni a maximumot.

Az belefért volna még, hogy barátságos meccseken kikaptak, de az együttes az Európa-bajnoki selejtezőkön is gyengén szerepelt. A cseheknél 2-1-re, Izlandon pedig 2-0-ra kapott ki, otthon csak 1-1-et játszott Törökországgal, így jelenleg az A csoportban csupán a pótselejtezőt érő 3. helyen tartózkodik.

A szorzó Hollandia EB győzelmére 20/1, a világbajnok németek esetleges kontinenselsőségére 10/3, a házigazda franciák győzelmére 4/1, míg Spanyolország címvédésére 11/2.

“Megtisztelő volt számomra ismét irányítani a válogatottat, és csak azt tudom kívánni az utódomnak, hogy sikeres legyen az EB fele vezető úton” – mondta Hiddink. Hiddink szerződése a 2016-os franciaországi Európa-bajnokság végéig tartott volna, akkor adta volna át helyét jelenlegi segítőjének, Danny Blindnek.

A holland Voetbal International szerint Hiddink szereplése volt az elmúlt negyven évben a leggyengébb edzői teljesítmény. Az utóbbi 11 hónapban a válogatott négyszer nyert, egy döntetlen harcolt ki és ötször kapott ki a tíz mérkőzésén, vagyis összesen 13, meccsenkénti átlagban 1,3 pontot szerzett.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply