Távozott Berbatov Monacóból

2015. June 7. Sunday in Egyéb, Hírek

Dimitar Berbatov
A francia bajnokság harmadik helyén végzett Monaco hivatalos honlapján erősítette meg, hogy bolgár válogatott csatára, Dimitar Berbatov és a holland kapus, Maarten Stekelenburg is távozik.

Berbatov 2014 januárjában a Fulhamtől érkezett a francia együtteshez, amelynek színeiben 38 Ligue 1-összecsapáson 13 gólt szerzett.

“Dimitar egyértelműen az egyik legnagyobb csatár, aki valaha megfordult a Monaco színeiben. Büszkék vagyunk arra, amit adott a klubnak, és sok sikert kívánok neki a jövőben” – nyilatkozta a Monaco elnöke, Vadim Vasziljev.

Amíg Stekelenburg kölcsönszerződése lejártával visszatér a Fulhambe, addig Berbatovot a Premier League újonca, a Bournemouth csábítja.

A kiscsapatnál a stadionbővítés elmaradása miatt maradt pénz az erősítésre, így a sajtóhírek szerint érkezhet az Everton 21 éves balhátvédje, Luke Garbutt mellett a rutinos, 37 éves francia Sylvain Distin is. Bournemouthba igazolhat az 55-szörös válogatott csatár, Jermain Defoe (Sunderland), a legnagyobb fogás azonban kétségtelenül Berbatov lenne.

A bolgár támadó jól ismerheti a Premier League-et, hiszen a leverkuseni évek után előbb a Tottenham (2006-2008), majd a Manchester United színeiben (2008-2012) is remekelt: előbbinél 70 meccsen 27, utóbbinál 108 mérkőzésen 38 gólt szerzett. A Fulhamben töltött másfél éve során 51 összecsapáson 19-szer volt eredményes.

Amennyiben a klub vezetői megállapodnának vele, ő lehetne Eddie Howe menedzser ötödik igazolása, eddig ugyanis csak a két kapus, Artur Boruc (Southampton) és Adam Federici (Reading), illetve Joshua King (Blackburn Rovers) és a Chelsea-től kölcsönkapott Christian Atsu írt alá új szerzeményként a 2015-16-os szezonra.

A Bournemouth jövő évi kiesésére 11/10 az odds, míg arra, hogy Howe együttese végez a legelőkelőbb helyen a tabellán a három újonc közül, 13/8 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply