Szuperkupa – Büntetőkkel nyert a Videoton

2012. July 11. Wednesday in Hírek

Székesfehérvár, 2012. július 11., szerda (MTI) – A Videoton FC tizenegyesekkel nyert a DVSC-TEVA ellen a székesfehérvári Sóstói Stadionban rendezett szerdai labdarúgó Szuperkupa-mérkőzésen.

Bódi Ádám már a második percben megszerezte a vezetést a Debrecennek, de a címvédő Videoton a csereként beállt Kovács István révén 18 perccel a lefújás előtt egyenlített, így a találkozó a rendes játékidőben 1-1-es döntetlennel zárult.
A szabályok szerint hosszabbítás nem volt, a szakadó esőben azonnal büntetőpárbajra került sor, melyben a fehérvári együttes bizonyult jobbnak 5-3-ra.
A Videoton fennállása során második alkalommal hódította el a trófeát.

Labdarúgás - Szuperkupa - Videoton-DVSC

Székesfehérvár, 2012. július 11.
Nagy Zoltán, a Debrecen (b) és Walter Lee, a Videoton játékosa harcol a labdáért a labdarúgó Szuperkupáért vívott Videoton FC – DVSC-TEVA találkozón, a székesfehérvári Sóstói Stadionban.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Eredmény, Szuperkupa:
Videoton FC – DVSC-TEVA 1-1 (0-1) – tizenegyesekkel 5-3
——————————————————
Székesfehérvár, 5000 néző, v.: Bognár T.
gólszerzők: Kovács I. (72.), illetve Bódi (2.)
sárga lap: Mitrovic (87.), Torghelle (91.), illetve Szakály (53.), Korhut (57.), Varga J. (69.), Bódi (74.), Ramos (88.)

Videoton:
Bozovic – Szolnoki (Brachi, 56.), Caneira, Vinicius, Stopira (Nikolics, 71.) – Tóth B. (Kovács I., a szünetben), Mitrovic – Gyurcsó, Sándor, Walter Lee – Torghelle

DVSC:
Novakovic – Nagy Z., Mészáros, Simac, Korhut – Bódi, Varga J. – Szakály, Rezes (Farkas II, 85.), Kulcsár T. (Ramos, 77.) – Coulibaly (Sidibe, 67.)

A nemzetközi kupaszereplés főpróbájának tekintette a bajnok és Magyar Kupa-győztes DVSC-TEVA, valamint a bajnoki ezüstérmes Videoton FC együttese is a Szuperkupa-mérkőzést. A Debrecen remekül kezdett, rögtön az első támadásából vezetést szerzett, ezt követően azonban a hazai pályán futballozó Videoton irányított, de hiába, mert az Európa Liga selejtezőjére készülő fehérváriak futballja – ahogy egyébként az ellenfélé is – kapkodó volt.
A második félidőben – már zuhogó esőben – először ismét a DVSC veszélyeztetett, Szakály be is talált a kapuba, de Bognár játékvezető nem adta meg a gólt. A hazaiak ezután beszorították ellenfelüket a tizenhatosra, igazi gólhelyzetre azonban egészen a 72. percig kellett várniuk a szurkolóknak. A hátralevő időben is a Videoton játszott fölényben, de több gól nem esett, így jöhettek a 11-esek. Ezek során a mérkőzés első gólját szerző Bódi – csapata negyedik próbálkozójaként – hibázott, a Videotonból viszont mind az öt játékos értékesítette a maga büntetőjét.

kf \ skt \ sgr \ pdm

MTI 2012. július 11., szerda 22:44

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply