Szombathelyen is nyert, így bennmaradt a Paks

2014. May 11. Sunday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

A Paks 1-0-ra legyőzte idegenben a Szombathelyi Haladást a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

 

A paksi együttesnek ez volt sorozatban a harmadik sikere, s ezzel egyúttal biztosította bennmaradását az élvonalban.

Vereségükkel a szombathelyiek elveszítették esélyüket a harmadik hely megszerzésére, miután két fordulóval a vége előtt hat pontra nőtt a hátrányuk a Videotonnal és a Ferencvárossal szemben, és a győzelmek számát tekintve már nem érhetik utol az előttük lévőket.

OTP Bank Liga, 28. forduló:

Szombathelyi Haladás-Paks 0-1 (0-1)

Szombathely, 1200 néző, v.: Szabó
gólszerzők: Simon (23., büntetőből.)
sárga lap: Tóth (23.), Hrepka (43.), Nagy (61.), Simon Á. (67.), Guzmics (86.), illetve Szabó (38.), Kulcsár (79.)

  • Haladás: Rózsa – Schimmer (Németh a szünetben), Guzmics, Tóth, Bosnjak – Nagy I, Simon Á., Fehér, Iszlai (Medgyes 70.), Radó – Hrepka (Gyurján 64.)
  • Paks: Molnár – Heffler, Fiola, Kovács, Szabó – Könyves (Kulcsár 76.), Bori, Kecskés, Windecker, Bartha (Báló 87.) – Simon A. (Kiss 83.)

A kellemetlen idő és a felázott pálya alapvetően meghatározta a mérkőzés képét. A csapatok próbálkoztak, ám sok volt a hiba a játékban. Az első félidő közepén a vendégcsapat büntetőből jutott vezetéshez, majd előnyét biztosan tartotta meg a szünetig.

A fordulás után ment előre a hazai együttes, de a zuhogó esőben nem tudta feltörni a vendégek védelmét, akik így megszerezték a számukra fontos a három pontot.

scp \ sgr \ gte

MTI 2014. május 11., vasárnap 20:45

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply