Szivics kupagyőzelemről álmodik

2014. April 15. Tuesday in Hírek, Magyar kupa

Kedden a labdarúgó Magyar Kupa első elődöntőjében lép pályára a Debrecen és a Diósgyőr együttese.
Tomislav Szivics

Szivics második Magyar Kupa-győzelmére készül.

A két csapat az NB I-ben már lejátszotta az oda-visszavágót, amíg március elején Diósgyőrben 1-1-es döntetlen született, addig a legutóbbi hajdúsági mérkőzésen a hazaiak – Bódi Ádám, Dalibor Volas, Szakály Péter és Dombi Tibor góljaival – 4-0-ra győztek.

“Nekem volt már részem kupagyőzelemben a Kecskemét edzőjeként, az akkori sorozat nyolcaddöntőjében 6-1-es összesítéssel búcsúztattuk a Debrecent. Ha akkor sikerült, most miért ne sikerülne? Álmomban már összejött” – nyilatkozta Tomiszlav Szivics, a Diósgyőr mestere a hétfői sajtótájékoztatón.

A szerb szakember számára azért is fontos a kupa, mert itt érheti el a legjobb eredményt, és vívhatja ki az Európa Liga-indulás jogát. Emiatt várhatóan a lehető legjobb összeállításban küldi majd pályára csapatát. Egyetlen komoly hiányzója az eltiltását töltő Futács Márkó, akit a csatárposzton minden bizonnyal Augusto Batioja helyettesít majd.

Gosztonyi András arról beszélt, hogy ha a Videoton már sikerült kiverni, akkor a Debrecen ellen is van esély. “Állunk a feladat elé. Elek Ákossal játszottunk már kupadöntőt a Videoton színeiben, szeretnénk ezt megismételni” – mondta.

Debreceni András a legtapasztaltabb kupaspecialistája a Diósgyőrnek, hiszen a Honvéddel korábban kétszer is megnyerte már a párharcot.

“A 2007-es sorozatot végigjátszottam, de a döntőben nem játszhattam, akkor 11-esekkel sikerült legyőzünk a Debrecent. 2009-ben az ETO ellen oda-visszavágón nyertünk. Három a magyar igazság, itt az ideje az újabb győzelemnek. Örülök, hogy idegenben kezdünk, ha Debrecenben jó eredmény érünk el, több esélyünk lesz a visszavágón” – nyilatkozta.

A Debrecen hazai győzelmére 1.57 az odds, a döntetlenre 4.00, míg a Diósgyőr idegenbeli sikerére 5.50 szorzóval lehet fogadni.

A két csapat legutóbb a 2006-2007-es kiírásban játszott kupaelődöntőt, akkor a miskolci első mérkőzésen Ibrahima Sidibe góljával 1-0-ra nyert a Debrecen, a visszavágón pedig 2-2-es döntetlen született. Érdekesség, hogy a Loki jelenlegi keretében Sidibe mellett Bernáth Csaba és Dombi Tibor is részese volt az akkori diadalnak.

A várható összeállítások:

  • Debrecen: Verpecz – Vadnai, Brkovics, Króner, Bernáth – Bódi, Spitzmüller, Mihelic, Ferenczi – Seydi, Volas
  • Diósgyőr: Rajics – Eperjesi, Kádár, Debreceni, Gohér – Marjanovics, Kosztics, Abdouraman, Bacsa – Grumics, Batioja

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply