Szalai lemondta a válogatottságot

2014. September 6. Saturday in Hírek, Magyar válogatott

Szalai Ádám
Szalai Ádám csütörtökön bejelentette, hogy lemondja a válogatottságot. Pintér Attila szövetségi kapitány válaszában közölte: nem is hívta meg a Hoffenheim magyar csatárát.

 

Szalai Ádám még akkor fakadt ki a magyar foci bajaira, amikor még Egervári Sándor volt a szövetségi kapitány. Pintér Attila elsőként kérte ki a csatár szavait, majd amikor őt nevezték ki a válogatott élére, akkor egyszer sem küldött meghívót az akkor még a Schalkéban játszó, azóta viszont a Hoffenheimbe igazolt focistának. Szalai a Facebook-oldalán jelentette be, hogy az elmúlt hónapok eseményei után úgy döntött, hogy lemondja a válogatottságot.

Közleményében jelezte: szerinte nem változtak a körülmények, ezek pedig nem teszik lehetővé, hogy az Európa-bajnoki selejtező soron következő mérkőzésein a legjobb teljesítményt nyújtsa. “A jelenlegi szövetségi kapitány vezetése alatt nem kívánok a magyar válogatott rendelkezésére állni. Ha a körülmények a jövőben változnak, és a Magyar Labdarúgó Szövetségnek szüksége lesz az eddigi karrierem során szerzett tapasztalatokra, természetesen a csapat rendelkezésére állok, és segíteni fogom” – nyilatkozta Szalai.

Pintér Attila is közleményben reagált a csatár szavaira. “Csak a tisztánlátás végett nyilatkozom a témáról: Ádám olyan meghívást akar visszautasítani, amit nem is kapott meg, hiszen most vasárnap, Észak-Írország ellen más játékosokat hívtam meg az ő posztjára. Nem kizárt, hogy a jövőben számoltunk volna vele, de a döntését tudomásul vesszük, karrierépítéséhez sok sikert kívánunk” – fogalmazott a szövetségi kapitány.

A magyar válogatott az észak-írek elleni kezdi meg vasárnap a selejtezősorozatot, a hazai pályán játszó Pintér-csapat győzelmére 1.50 az odds, a döntetlenre 4.33, a vendégek sikerére pedig 8.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply